1.7.2006

Juopuneiden joutomiesten juhla-ateria

Raavas mieshän ei kasvisruualla elä ja sen syömisen kanssakin on vähän niin ja näin, mutta kaikki vegesafka ei suinkaan ole kevyttä. Runsaasti nautittuna Rytmihäiriö-Anden juustoinen ateria täyttää alfauroksenkin energiavarastot ilman kaiken toiminnan estävää ähkyä. 

Juopuneiden joutomiesten juhla-ateria (3-4 annosta)

1 pkt tuoreita herkkusieniä (myös muut sienet käy)
2 ps pakastepinaattia
1 pala (170g) Aurajuustoa
1 pkt (250g) Koskenlaskija-sulatejuustoa
2,5dl kermaa
2 sipulia
valkosipulia
parmesaani-juustoraatetta
vapaavalintaista pastaa

1. Kuori ja pilko sipulit sekä sienet ja paista pannulla enimmät nesteet pois.
2. Lisää viipaloitu Koskenlaskija, sekoittele ja anna juuston sulaa.
3. Lisää viipaloitu Aurajuusto, sekoittele ja anna juuston sulaa.
4. Lisää pakastepinaatit ja sekoittele kunnes ne ovat sulaneet.
5. Sekoita kerma joukkoon ja anna hautua muutaman minuutin.
6. Keittele sopiva määrä pastaa kastikkeen valmistuksen ohessa.

Anden oma luonnehdinta:
”Olen ollut kasvissyöjä viimeiset 15 vuotta, ja resepti on toiminut menestyksekkäästi ruokavaliossani jo toistakymmentä vuotta. Ei todellakaan kannata kuvitella, ettei tämä olisi heviä safkaa, vaikka se ei lihaa sisälläkään. Vaikka pinaatti ei juurikaan maistu, keventää se muuten varsin juustoista ruokaa. Ruoka on sekä helppo että nopea valmistaa, ja ainesmääriä lisäämällä se sopii tarjottavaksi vaikka isollekin porukalle. Jos tuntuu, ettei juustoa ole tarpeeksi, voi annokseen ripotella hieman parmesaania päälle. Jälkiruuaksi sopii pullo Gambinaa.”

Megan tuomio:
”Suomalaisen iskelmälaulaja Kisu Jernströmin sanoin: Juustossa löytyy! Vaikka ruoka ei lihaa sisälläkään, on se täysin syömäkelpoista vatsantäytettä, jonka maun takaavat Aurajuusto, kerma ja valkosipuli. Evästä on myös helppo tuunata lihansyöjällekin sopivammaksi vaihtamalla pinaatti kinkkusuikaleisiin tai pekoniin ja perinteinen Koskenlaskija kylmäsavuporo-versioon. Juopuneiden joutomiesten juhla-ateria sopii erinomaisesti myös huonohampaisille.”

RUOKAA LAITTAESSA SOI
Moonsorrow ­– Kivenkantaja (2003)
”Kivenkantaja on sopivan fiilistelevää kamaa ruuanlaiton ohelle. Levy toimii aina, kuten safkakin.”

Julkaistu Inferno #38/2006

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti