15.3.2024

Morbid Salad of the Undead

Resepti julkaistu Infernossa 9/2023

Kun paukuttaa nahkoja intensiteetillä Jaakko Kölhin lailla näinkin monessa bändissä kuin Jumalation, Amputory, Caskets Open ja Kova Ajo, on syytä myös panostaa ennakkoon myös kiinteän ruoan tankkaukseen.

Ainekset:
300 g maustamattomia kanan fileesuikaleita
150 g halloumijuustoa
200 g mungpavun ituja
100 g jääsalaattia
1 parsakaali
1 kurkku
3 tomaattia
1 punasipuli
1 paprika
nyrkillinen cashewpähkinöitä
mustia oliiveja

1. Pilko tomaatit, kurkku, punasipuli ja paprika kulhoon. Revi jääsalaatti joukkoon ja kippaa mungpavun idut päälle. Lisää sekaan nyrkillinen cashewpähkinöitä ja mustia oliiveja oman makusi mukaan. Sekoita huolellisesti.
2. Höyrytä parsakaali kattilassa ja pilko se sopivan kokoisiksi paloiksi.
3. Paista kanan fileesuikaleet sekä halloumijuusto kypsiksi pannulla leikattuasi siitä ensin noin sentin paksuisia paloja.
4. Laita lämpimät kanasuikaleet, halloumin ja parsakaalin palat lopuksi lautaselle salaattipedin päälle ja nauti.

Voit halutessasi lisätä esimerkiksi krutonkeja, avocadoa ja salaatinkastiketta nautinnon maksimoimiseksi, jos omatuntosi sen sallii.

Jaakon luonnehdinta:
”Kuten jokainen meistä varmasti arjessaan ymmärtää, thrashaaminen on raskasta puuhaa. Maha täynnä kebab-ranskalaisia ei ole ideaali tilanne silloin kun on syytä tehdä nopeita, myrkyllisiä ja saatanallisia soonisia hyökkäyksiä ihmisten tärykalvoille. Raikas kana-halloumi-salaatti onkin mitä oivallisin vaihtoehto silloin kun energiaa on saatava, mutta ei ole aikaa jäädä lähtötelineisiin makaamaan odottaen, että eväs sulaa vatsalaukussa ja muuttuu demoniseksi elinvoimaksi. Kokeile ja ihastu!”

Megan tuomio:
”Kovasti on ruokakulttuurikin muuttunut palstan vajaan 20 vuoden ja lähes 200 reseptiä kestäneen historian aikana. Ja hyvä niin. Nyt kelpaa syödä salaattia sukupuoleen tai kokoon katsomatta siinä missä mitä tahansa muuta enemmän eläinperäisestä proteiininlähteestä koostuvaa hevievästä eikä nälästä tai mauttomuudesta tarvitse silti kärsiä tippaakaan.
Tällä salaatilla pötsi ei tosiaankaan pingotu liiaksi, mutta energiasisältö on kaikin puolin kohdallaan. Suutuntumaakin löytyy kivasti niin makunystyröille kuin hampaille. Tosin ole vahvasti sitä mieltä, että oliivit eivät ole ihmisen ruokaa. Vaan jättää ne sitten laillani pois tai lisää jotain muuta suositusten lailla ja lopputulos ei kalpene tästä yhtään.”

Jaakon kokatessa soi:
Master's Hammer – Ritual (1991)
”Onnistunut ruoanlaitto vaatii aina hyppysellisen taikuutta. Mikä olisikaan parempi vaihtoehto kokkailumusiikiksi kuin taikurihevin kruunaamattomat kuninkaat.”

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti