2.11.2021

Flamethrower Poutine Deluxe

 Resepti julkaistu Infernossa 6/2021.

Viime vuonna julkaistulla kolmannella albumillaan Final Assault palaa Moshkinvilleen, mutta sitä ennen kitaristinsa Jurg käväisee Korean kautta Kanadassa täyttämässä vatsansa.

Ainekset:
300 g naudankuvetta eli flank steakia
500 g ranskanperunoita
1.5 dl Kimchia
2 dl lihalientä
100 g Chorizo-makkaraa
2 tl maissitärkkelys
150 g Cheddar-juustoa
1 dl Ranskankermaa
2 rkl Sriracha-kastiketta
punasipuli
jalapenoja
ruohosipuli, hienonnettu

Lihan haudutusliemi:
2 dl vettä
2 dl soijakastiketta
0.5 dl osterikastiketta
0,5 dl valkoviinietikkaa
valkosipulin kynsi

1. Sekoita haudutusliemi ja upota liha siihen. Paista uunissa 3-4 tuntia n. 150 asteessa, kunnes liha on ylikypsää. Revi liha haarukalla riekaleiksi.
2. Laita ranskikset uuniin kypsymään rapeiksi samalla kun kuumennat paistinpannun. Paista Chorizo-makkaran murut rapeiksi, lisää pannulle naudan riekaleet sekä pilkottu kimchi ja sekoita joukkoon lihaliemi. Kuumenna kiehuvaksi ja suurusta veteen sekoitetulla maissitärkkelyksellä.
3. Laita ranskalaiset vuokaan, lisää niiden päälle cheddar-juustoa ja käytä hetki lämmitetyssä uunissa, jotta juusto alkaa sulamaan.
4. Ota vuoka pois uunista, lisää komeuden päälle Chorizo-liha-kimchi-lihaliemikastike, ranskankerma, Sriracha-kastiketta, kuutioitu punasipuli sekä jalapeno-viipaleet ja koristele hienonnetulla ruohosipulilla fiiliksen mukaan. Tarjoile heti kuumana.

Jurgin luonnehdinta:
”Poutine on Pohjois-Amerikan ranskaa puhuvan osan versio makkaraperunoista tai enemmänkin spydäristä. Hyvää tässä reseptissä on tietysti se, että ranskanperunoiden sekaan voi heittää melkein mitä vaan kotoa löytyviä ruoka-aineksia kuten kastikkeita, juustoja, lihaa (nautaa, possua, kanaa), makkaraa, vihanneksia jne. Ja taipuupa ruoka-annos myös vegehommiin, kun jättää Chorizon pois, korvaa naudan vaikka nyhtökauralla tai seitanilla ja käyttää vegaanijuustoa.
Onhan tässä vähän tekemistä, kun pääainesosana on uunissa pitkään haudutettua lihaa. Annoksesta löytyy hyvää koreatwistiä, vahvoja Aasian makuja ja muutenkin tulista potkua, jota voi sovittaa omiin tulisuusnystyröihin sopivaksi. Jos haluaa kokkailla oikein kunnolla, myös kimchin voi tehdä itse, mutta tässä ohjeessa käytetään valmista purkkitavaraa.”

Megan tuomio:
”Poutinea on tullut aiemmin ihmeteltyä ja ihasteltua kavereiden yhdistetyissä keikka- ja makumatkakuvissa, mutta maistamatta on jäänyt. Ranskanpottuja on sen sijaan tullut syötyä kiintiö täyteen, että ne eivät tahdo enää maistua yhtään, mutta tällä suorastaan röyhkeän ylenpalttisella höysteellä ei voi kyllä valittaa.
Ja jos tökkimisongelmasta laillani todella kärsii, härmäversio onnistuu paistetuilla potuilla. Tilipäivään vielä viikkoja? Ei hätää, osta kassleria! Korea tuntuu liian eksoottiselta? Korvaa kimchi  hapankaalilla. Näin hyvät reseptit ovat muunneltavissa.”

Jurgin kokatessa soi:
Dool – Summerland (2020)
”Ruuasta löytyy sen verran vahvaa makua ja potkua, että musiikin ei enää tarvitse antaa sille tulitukea. Siksipä sen suhteen voikin sitten ottaa iisimmin tämän mainion Doolin tokan levyn parissa.”

1 kommentti:

  1. Tämäpä vaikuttaa erittäin houkuttelevalta reseptiltä. Pakko testailla joskus!

    VastaaPoista