14.10.2022

Tatun maukas karanteeniseiti

 Resepti julkaistu Infernossa 5/2022.

Palstan koko historian aikana kalaruokia on ollut yllättävän vähän esillä, mutta Hebosagilin laulaja Tatu Junno tuo parannusta tilanteeseen yksinkertaisen napakkamakuisella reseptillään. Tätä ei ole ennen nähty.

Ainekset:

2 pakasteseitifilepalaa
6 surimipuikkoa
kourallinen pakastepinaattia
n. 100 g miniluumutomaatteja
200 g paketti inkivääri-kikhernefusillia
tuoretta inkivääriä vajaan peukalon verran
3-4 valkosipulinkynttä
tulista chilikastiketta
puolikas lime
suolaa ja pippuria
öljyä paistamiseen

1. Sulata seitipala ja surimipuikot samassa astiassa sekä pinaatti omassaan.
2. Laita seitipalat ja surimipuikot paistumaan pannulle kevyessä öljyssä sekä pilko tai raasta päälle inkivääri ja valkosipuli. Lisää suolaa ja pippuria oman maun mukaan.
3. Kun kalatuotteet ovat ottaneet molemmille puolille väriä, heitä mukaan pinaatit ja tomaatit. Halkaise tomaatit, jos siltä tuntuu. Laita fusillit samaan aikaan kiehumaan.
4. Purista sekaan limemehu ja annostele reippaasti chilikastiketta. Sekoita ja anna muhia pannulla. Sekoita keitetyt ja valutetut fusillit muiden aineksien kanssa ja nauti.

Tatun luonnehdinta:
”Sairastin tässä keväällä koronan ja kotona karanteenissa ollessani kaivelin sitten kaappeja sillä ajatuksella, että nyt testataan kuinka pahasti makuaisti onkaan oikein heikentynyt. Paljastui, että yllättävänkin paljon. Ruoasta tuli silti kuitenkin maukasta ja ravitsevaa, ja on se maistunut karanteenin jälkeenkin.”

Megan tuomio:
”Ihan ensimmäisenä ei tulisi mieleen yhdistää mereneläviä ja pastaa, jos opiskeluaikojen tonnikalamakaronimössöä ei lasketa. Periaatteessahan Tatun karanteeniseiti on pidemmälle viety variaatio em. budjettiruuasta, mutta ei tämäkään ruokalaji kovin syvältä lompakkoa kouri. Jos käytetyissä kala-aineksissa ei itsessään liiemmin makua ole, näinkin yksinkertaisilla buustauksilla nekin saadaan maistumaan aivan riittävästi tomaatin ja pinaatin tuodessa sekä raikkautta että väriä. Ja tulipahan taas opittua jotain uutta, surimi- eli rapupuikkoja kun ei aiemmin ole tullut pakastealtaasta pilkittyä.”

Tatun kokatessa soi:
Primitive Man – Caustic (2017)
”Tämän albumin soidessa voi olla vähän hankala pysyä paikallaan, mutta meluvalli peittää kivasti yläkerran naapurista kantautuvan kolinan ja muut häiriötekijät.”

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti