29.1.2020

Keisarin narkkipata

Resepti julkaistu Infernossa 7/2019.

Kaiserin stoner rockilla ei ole uusia vaatteita, mutta monesti vanhoissa vara parempi. Samaa voi sanoa bändin rumpalin Rikun klassista möhnäreseptistä, jossa siinäkään ei turhaa hienostella, mutta maha täyttyy maistuvasti ja taatusti.

Tarpeet:
½ ps makaroneja
400 g jauhelihaa
1 ps herne-maissi-paprikaa
1 prk Crème Bonjourin Valkosipuli & Yrtit
2 tl suolaa
valkosipulirouhetta oman maun mukaan
jauhelihamaustetta oman maun mukaan
aurajuustoa omantunnon mukaan

Tee näin:
1. Kiehauta vesi ja lisää suola. Lisää makaronit sekä herne-maissi-paprikat keittämisen loppuvaiheessa ja keitä makaronit hieman ylikypsäksi eli pehmeiksi.
2.  Käristä samaan aikaan jauheliha sopivan ruskeaksi, mausta jauhelihamausteella ja lisää sekaan crème fraîche sekaan.
3. Kaada vedet pois makaronikattilasta ja sekoita jauheliha-fraiche-sörsseli mukaan. 
4. Mausta mössö valkosipulirouheella sekä murustele isän kädellä Aurajuusto sekaan. Laita kansi kattilan päälle ja anna muhia tovi lieden jälkilämmöllä niin että juusto sulaa ja imeytyy. Lisää Heinz-ketsuppia makunystyröiden niin vaatiessa.

Rikun luonnehdinta:
”Röyhkeän nopea ja halpa ruoka valmistaa. Tähän ei tarvita mitään Condom Ramsayta säätämään, sillä valmistus luonnistuu taatusti ihan jokaiselta perupenalta, joka edes joskus on käynyt pyörähtämässä köksän tunnilla. Resepti saattaa antaa jopa paremmankin kuvan tekijän kulinaarisista valmistamistaidoista.
Ajan saatossa alkuperäistä versiosta on jalostettu lähes gourmet-tason lisukkeilla täydentämään makua täydellisen tappavaksi. Tätä on saatava lautanen lautaselta lisää kunnes suonet ja aortan suu ovat tukossa rasvasta. Juomana suosittelen linjaston viileää hanavettä tai jääkaappikylmää maitoa.”

Megan tuomio:
”On aina mukavaa huomata, että uudet sukupolvet löytävät samoja perusasioiden ääressä olevia klassikoita niin musiikissa kuin ruuanlaitossakin ja ns. makaronimöhnä jos mikä on tällainen. Itse vastaavaa on tullut kokattua jo opiskeluaikoina 25 vuotta sitten ja niin Tarotista, Lazy Bonezista kuin nykyisin myös soolouraa starttaava Tommi ”Tuple” Salmela esitteli tällä palstalla asiasta oman Heviveteraanin makaronimösö -nimisen versionsa 12 vuotta sitten.
Keisarin narkkipata ei kenties täytä nykyisiä terveysruokastandardeja, mutta omatuntoa voi helposti huijata käyttämällä täysjyvämakaroneja sekä vähärasvaista jauhelihaa ilman että maku kärsii tippaakaan. Ja helppo muokattavuushan on aina ruuanlaitossa parasta, jauhelihan kun voi korvata tonnikalalla tai jollain useista vegaanisista vaihtoehdoista. Fraichen tai homejuustonkaan puute ei sekään ole ongelma, jos vain kaapista löytyy esimerkiksi kermaa tai tuorejuustoa mehukkuutta takaamaan. Perusversiossahan asian hoitaa legendaarinen ruskea kastike.”

Rikun kokatessa soi:
Sleep – The Sciences (2018)
”Sleepin uusin levy on palautunut mieleen sekä soinut usein tätä ruokaa tehdessä ja jostain kumman syystä myös Mastodonin Steambreather-kappale.”

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti