Resepti julkaistu Infernossa 7/2024
On aina hienoa, kun nuorempi sukupolvi muokkaa vanhoista klassikoista omannäköisiään. Näin tekee Omnivortexin laulaja-kitaristi Severi Saarioja niin death metalin kuin lämpimien leipien kanssa.
Ainekset:
13 kpl ruispaloja
1 tlk luomu kikherneitä
kourallinen cashewpähkinöitä
reilu kourallinen auringonkukansiemeniä
vajaa purkillinen Hellmans Vegan Mayoa
puolikas punasipuli
tuoretta ruohosipulia
tuoretta tilliä
juustokuminaa
savupaprikajauhetta
valkosipulijauhetta
chilijauhetta
1 pss vegaanista Oddly Good original juustoraastetta
öljyä
silmusalaattia
Myrttisen valkosipulisuolakurkkuja
1 prk Deliciest Kaurafraiche
1. Valuta ja huuhdo kikherneet sekä laita kulhoon. Lisää sekaan myös pähkinät, siemenet, majoneesi sekä mausteet. Laita reilulla kädellä juustokuminaa ja valkosipulijauhetta, kevyemmin taasen savupaprikajauhetta ja chilijauhetta.
2. Sekoita sauvasekoittimella tahnaksi. Jos koostumus on vetinen, lisää auringonkukansiemeniä. Jos taas liian kiinteä, lisää majoneesia.
3. Pilko punasipuli kuutioiksi ja kääntele lusikalla sekaan. Leikkaa saksilla ruohosipulia ja tilliä vajaa kourallinen ja lisää sekaan. Maistele ja lisää tarvittaessa mausteita. Koostumuksen tulisi olla sellainen, että mössö on helposti lusikoitavissa.
4. Lado ruisleivät pellille ja lisää jokaisen pohjalle hieman oliivi- tai rypsiöljyä. Jaa tahna jokaiselle leivälle.
5. Ripottele leipien päälle juustoraaste. Laita pelti kylmään uuniin ja paista 200 asteessa, kunnes juusto sulaa.
6. Lisää tarjoiluvaiheessa leivän päälle silmusalaattia ja lautaselle Myrttistä sekä kaurafraichea.
Severin luonnehdinta:
”Mikäli suuret muinaiset murkinoisivat muutakin kuin galakseja ja muita planeettoja, rohkenen väittää, että he nauttisivat näitä herkullisia lämpimiä voileipiä. Nämä vegaaniset herkkuleivät valmistuvat kohtuu pienellä vaivalla ja maistuvat myös seuraavana päivänä vaikka kylmänä suoraan jääkaapista. Bonuspisteenä näissä täytteenä toimiva kikhernetahna on todella monikäyttöinen ja sitä voikin lisätä lähes mihin tahansa ruokaan sellaisenaan. Teknisten suoritusten eli galaksien absorboimisen, ruuanvalmistamisen sekä keikan soittamisen aikana hikoillut elintärkeät suolat saadaan palautettua viimeistään Myrttisen suolakurkkujen avulla. Pää tyhjiöön ja avot!”
Megan tuomio:
”80-luvulla kitarat pörisivät muhjuisesti HM-2-pedaalin avustuksella raavaiden miesten ääntelehtiessä päälle matalalta korahdellen kaikenlaisista hirveyksistä ja lämpimät leivät päällystettiin lenkkimakkaralla ja ananaksella. Ajat muuttuvat ja sitä myötä myös musiikki ja ruokakulttuuri. Kaikille on aikansa ja paikkansa eikä uusi vastaan vanha tyyppinen vastakkainasettelu ole usein kovinkaan hedelmällistä itsessään, syököön ja kuunnelkoon jokainen mitä haluaa kunhan vain maistuu hyvälle.
Eikä vegaaniseen tahnaan pohjautuvien lämpimien leipien makua voi millään muotoa haukkua, mehevää proteiinia löytyy riittävästi ja loput on omasta maustekädestä kiinni. Ja jos maha ei muka täyty riittävästi, vedä useampi naamariin. Hauska idea ja hyvää vaihtelua kaiken kaikkiaan, aineksetkin löytyvät pääosin aina kaapista.”
Severin kokatessa soi:
Xoth - Interdimensional Invocations (2019)
"Tämän ruuan kanssa tarvitaan ehdottomasti avaruusteemaa ja tällä levyllä sitä tarjoillaan."
On aina hienoa, kun nuorempi sukupolvi muokkaa vanhoista klassikoista omannäköisiään. Näin tekee Omnivortexin laulaja-kitaristi Severi Saarioja niin death metalin kuin lämpimien leipien kanssa.
Ainekset:
13 kpl ruispaloja
1 tlk luomu kikherneitä
kourallinen cashewpähkinöitä
reilu kourallinen auringonkukansiemeniä
vajaa purkillinen Hellmans Vegan Mayoa
puolikas punasipuli
tuoretta ruohosipulia
tuoretta tilliä
juustokuminaa
savupaprikajauhetta
valkosipulijauhetta
chilijauhetta
1 pss vegaanista Oddly Good original juustoraastetta
öljyä
silmusalaattia
Myrttisen valkosipulisuolakurkkuja
1 prk Deliciest Kaurafraiche
1. Valuta ja huuhdo kikherneet sekä laita kulhoon. Lisää sekaan myös pähkinät, siemenet, majoneesi sekä mausteet. Laita reilulla kädellä juustokuminaa ja valkosipulijauhetta, kevyemmin taasen savupaprikajauhetta ja chilijauhetta.
2. Sekoita sauvasekoittimella tahnaksi. Jos koostumus on vetinen, lisää auringonkukansiemeniä. Jos taas liian kiinteä, lisää majoneesia.
3. Pilko punasipuli kuutioiksi ja kääntele lusikalla sekaan. Leikkaa saksilla ruohosipulia ja tilliä vajaa kourallinen ja lisää sekaan. Maistele ja lisää tarvittaessa mausteita. Koostumuksen tulisi olla sellainen, että mössö on helposti lusikoitavissa.
4. Lado ruisleivät pellille ja lisää jokaisen pohjalle hieman oliivi- tai rypsiöljyä. Jaa tahna jokaiselle leivälle.
5. Ripottele leipien päälle juustoraaste. Laita pelti kylmään uuniin ja paista 200 asteessa, kunnes juusto sulaa.
6. Lisää tarjoiluvaiheessa leivän päälle silmusalaattia ja lautaselle Myrttistä sekä kaurafraichea.
Severin luonnehdinta:
”Mikäli suuret muinaiset murkinoisivat muutakin kuin galakseja ja muita planeettoja, rohkenen väittää, että he nauttisivat näitä herkullisia lämpimiä voileipiä. Nämä vegaaniset herkkuleivät valmistuvat kohtuu pienellä vaivalla ja maistuvat myös seuraavana päivänä vaikka kylmänä suoraan jääkaapista. Bonuspisteenä näissä täytteenä toimiva kikhernetahna on todella monikäyttöinen ja sitä voikin lisätä lähes mihin tahansa ruokaan sellaisenaan. Teknisten suoritusten eli galaksien absorboimisen, ruuanvalmistamisen sekä keikan soittamisen aikana hikoillut elintärkeät suolat saadaan palautettua viimeistään Myrttisen suolakurkkujen avulla. Pää tyhjiöön ja avot!”
Megan tuomio:
”80-luvulla kitarat pörisivät muhjuisesti HM-2-pedaalin avustuksella raavaiden miesten ääntelehtiessä päälle matalalta korahdellen kaikenlaisista hirveyksistä ja lämpimät leivät päällystettiin lenkkimakkaralla ja ananaksella. Ajat muuttuvat ja sitä myötä myös musiikki ja ruokakulttuuri. Kaikille on aikansa ja paikkansa eikä uusi vastaan vanha tyyppinen vastakkainasettelu ole usein kovinkaan hedelmällistä itsessään, syököön ja kuunnelkoon jokainen mitä haluaa kunhan vain maistuu hyvälle.
Eikä vegaaniseen tahnaan pohjautuvien lämpimien leipien makua voi millään muotoa haukkua, mehevää proteiinia löytyy riittävästi ja loput on omasta maustekädestä kiinni. Ja jos maha ei muka täyty riittävästi, vedä useampi naamariin. Hauska idea ja hyvää vaihtelua kaiken kaikkiaan, aineksetkin löytyvät pääosin aina kaapista.”
Severin kokatessa soi:
Xoth - Interdimensional Invocations (2019)
"Tämän ruuan kanssa tarvitaan ehdottomasti avaruusteemaa ja tällä levyllä sitä tarjoillaan."
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti