21.1.2020

Japanilainen kassilohicurry

Resepti julkaistu Infernossa 1/2018.

Loppuvuodesta toisen albuminsa Sol julkaissut Coraxo matkustaa melodisella ja osin avantgardeistisella metallillaan kohti tuntemattomista korpimaista viimeisintä eli avaruutta. Kyökin puolella laulaja-kitaristi-kiipparisti Tomi Toivonen tähyilee sen sijaan albumin nimen mukaisesti kohti nousevan auringon maata.

Tarpeet:
1 kassilohifilee
pitkäjyväistä riisiä
tomaattipyretuubi
7-8 kpl kirsikkatomaatteja
1 porkkana
1 rkl curryjauhetta
1 tl chilijauhetta
1/2 rkl sokeria
1 tl suolaa

Tee näin:
1. Heitä lohi puoleksi tunniksi 200 asteiseen uuniin.
2. Sekoita tällä välin tomaattipyre veteen (n. 2-3dl per 135 g tuubi) niin että kastikkeesta tulee löysää.
3. Lisää astikkeeseen pieneksi pilkotut tomaatit ja porkkana sekä mausteet. Anna kiehua pienellä lämmöllä kattilassa kokoon kunnes lohi on valmis.
4. Keitä riisi valmiiksi hiukan ennen kuin lohi ja kastike ovat valmiita, valuta vesi pois ja anna levätä ja paakkuuntua hetki kattilassa.
5. Asettele annos lautaselle siten että kokoat riisistä keskelle lautasta padon ja laita sen toiselle puolelle tomaattikastike ja toiselle taas lohenpala.

Tomin luonnehdinta:
"Kyseessähän on japanilainen versio nakeista ja muusista eli perus kotiruokaa mitä paikallisille pikkulapsille syötetään. Sopii hyvin siis meikäläiselle ja lohenhan voi vaihtaa melkein mihin vaan, jopa jauheliha toimii."

Megan tuomio:
”Taas yksi hyvä esimerkki siitä, kuinka helppoa maistuvan kala-aterian laittaminen voikaan olla. Mistään kamalan eksoottisesta tai voimakkaasta makuelämyksestä ei nyt tietty ole kysymys, mutta onpahan nyt oiva muistutus vaikka siitä, että currylla voi maustaa muutakin kuin riisiä. Ja onhan tuossa oiva pohja, jonka ympärille voi alkaa kasata vaikka minkälaisia makuja erilaisilla mausteilla ja lisukkeilla. Erilaisten pääraaka-aineiden käyttömahdollisuudesta ja helppoudesta plussaa tänä hektisenä nykyaikana, jolloin kaikille on erilaisia vaatimuksia sen suhteen mitä suuhunsa lappaa.”

Tomin kokatessa soi:
Yussef Kamaal - Black Focus (2016)
”Hyva jazz toimii aina ruokaa laittaessa ja onpahan levyllä erittäin tiukkaa rumpalointiakin.”

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti