4.1.2024

Vermilian Vainajalan vegewokki

Resepti julkaistu Infernossa 6/2023

Pakanallisuudesta musiikkiinsa inspiraationsa ammentava Vermilia saa voimaa maaemosta ja tämän luomista antimista. Manalaahan tässä kaikki ennen pitkää päädytään, mutta syödään nyt hyvin ensin ja matkataan sitä ennen vielä vaikka Nummirockiin tai Tuskaan ihailemaan Vermilian esiintymisiä.

Ainekset:
Pussi punajuurihärkäpapufalafeleja
3 porkkanaa
1/2 kaali
1/3 purjo
1 makea suippopaprika
100 g pakasteherneitä
100 g pakastemaissia
1 kevätsipuli
2 valkosipulin kynttä
1/2 chili
tuppo korianteria
1 cm inkivääriä
2 tl oliiviöljyä paistamiseen
1 rkl maustamatonta soijajogurttia
2 tlk seesaminsiemeniä
persiljaa koristeeksi
pitaleipää

Kastike:
2 limen mehu
1 rkl riisietikkaa
2 rkl soijakastiketta
1 rkl vaahterasiirappia
1 tl Srirachaa

1. Valmista ensin kastike sekoittamalla ohjeen ainekset keskenään kulhossa.
2. Kaiva esiin wokkipannu, mikäli tällainen löytyy ja pilko tai raasta porkkanat, kaali, paprika ja purjo ohuiksi suikaleiksi. Pilko myös inkivääri, chili, kevätsipuli ja korianteri.
3. Kuumenna pannu miedolla lämmöllä ja paista kaikki edellä mainitut plus valmiit falafelit ja seesaminsiemenet oliiviöljyssä. Lisää joukkoon maissit ja herneet.
4. Lisää joukkoon kastike ja paista seosta vielä hetki samalla hieman sekoittaen.
Nautitaan haluttaessa paahdetun pitaleivän kanssa. Lapioi päälle koristeeksi maustamatonta soijajogurttia ja persiljaa tai korianteria.

Vermilian luonnehdinta:
”Tämä ruoka sopii matkalle Manalaan tai ihan vain kesäpäiviin. Vie raavaankin hevihenkilön kielen mennessään joko hyvällä tai pahalla tavalla, mutta näin siinä tulee käymään.”

Megan tuomio:
”Vaikka wokkailu on tässä ajassa perustavaa laatua oleva ruuanlaiton muoto, on hyvä muistuttaa kuinka se oikein tapahtuukaan tai ainakin tarjota uusia ideoita sen sisältöön. Vaikka valmiilla pakasteseoksilla pääseekin todella helpolla ja nopeasti ihan kelvolliseen lopputulokseen, kyllähän mahdollisimman tuoreet kasvikset sopivan ”al denteksi” jätettynä on pienen ekstravaivan arvoista.
On täysin makuasia mitä kasviksia tai proteiinia sekaan laittaa, koska kaikki toimi kunhan vaan chiliä, inkivääriä ja valkosipulia on riittävästi.”

Vermilian kokatessa soi:
Zeal & Ardor – Run (2022)
”Tämän kappaleen tahdissa saa hyvin töpinää pilkkomiseen ja saattaa tehdä mieli heittää lisää chiliä pannulle.”

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti