7.6.2024

Vahvan vegaanin voimapannu

Resepti julkaistu Infernossa 2/2024

Sastamala hardcoren edustaja Gray State on sen verran väkevää myllytystä, että sen tahtiin nousee painavampikin puntti. Eikä kummassakaan riuhtomisessa tarvita eläinperäisiä tuotteitta kuten basistinsa Atte Rautaruusun voimapannu osoittaa. 

Ainekset:
6-7 eilen keitettyä perunaa
n 1,5 pakettia tofua. Ei Sofinen pyyhekumia, vaan Rainbow’n on paras tähän.
kokonainen parsakaali
valkosipulia maun mukaan
suolaa
mustapippuria

Kastike:
sipulia oman maun mukaan
2,5 dl kaurakermaa
0,25 tl savuaromia
maltilla valkosipulijauhetta
hujaus savupaprikaa
loraus soijakastiketta
Vegemin seitanpepperonia pekoninkaltaisuuden lisäämiseksi, mutta tämä ei ole pakollista.

Annoksen lisukkeiksi suolakurkkuja sekä etikkapunajuuria ja ruokajuomaksi tuopillinen kylmää kotimaista kauramaitoa.

1. Kuori parsakaalin varresta kova kuori pois ja leikkaa varren ydin sekä kukinnot sopivan kokoisiksi palasiksi ja heitä pannulle öljyyn paistumaan.
2. Laita kattilaan pilkotut sipulit ja kuullota hetki. Lisää pepperoni tässä kohtaa jos haluat ja paista hetki. Lisää kaurakerma sekä mausteet, sekoittele hyvin ja anna hautua kannen alla.
3. Samalla kun parsakaali ottaa väriä ja kypsyy, pilko valkosipulit, perunat ja tofu. Heitä kaikki pannulle ja anna ottaa väriä. Voit lisätä sekaan myös hieman margariinia paistinrasvaksi, sillä se ei tee ainakaan huonoa. Sekoittele silloin tällöin ja paistele kunnes perunoissa ja tofussa on kullanruskeaa väriä. Mausta suolalla ja mustapippurilla. Lisää kastike sekaan ja sekoita hyvin.
4. Pilko suolakurku, ei maustekurkku, siivuiksi ja punajuuret sellaisenaan lautaselle. Pleittaa pannun sisältö lautaselle, kaada vähintään puolen litran vetoiseen tuoppiin kauramaitoa ja ala lusikoida kyselyaukkoon. Herkkua!

Aten luonnehdinta:
”Tässä ruoassa tiivistyy lempiasiani eli peruna, tofu ja parsakaali. Vegaaninen muunnelma klassisesta pyttipannusta kermakastikkeella, jossa ei säästellä mitään. Toimii niin arjessa kuin salipalkkarinakin. Tällä pannulla kasvaa niin haukkarit kuin ruokahalu ja eläimetkin säästyvät kärsimykseltä. Tiäksää?”

Megan tuomio:
”Legendat säilyvät sukupolvilta toisille ei vain siksi, että ne ovat hyviä, vaan myös siksi, että ne pystyvät tarvittaessa muuntautumaan menettämättä mitään perusolemuksestaan. Parsakaalia ei tulisi ensimmäisenä eikä vielä toisenakaan mieleen laittaa tähän klassikkoon, mutta hyvinhän se sekaan sojahtaa siinä missä tofukin. Ulkonäköhän muistuttaa lähinnä koiran oksennusta, mutta jos reaalimaailmassa raha usein ikävä kyllä ratkaisee, määrää ruoanlaitossa maku ja siinähän ei ole mitään moittimista. Etenkin kun valmistuksessa on nähty tämäkin verran vaivaa ja maustaminen on kohdallaan. Kokeilemisen arvoinen setti myös ennakkoluuloisimmille.”

Aten kokatessa soi:
Forced Humility - Tri City Werewolves ’23 -demo
”Viime vuoden kovin Suomi-hardcore -tulokas Forced humility lyö pöytään sellaiset ainekset, että niillä ei voi mennä vikaan: riffejä, asennetta ja rankkaa lyriikkaa. Täyrellistä!”

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti