7.6.2024

Keisarin guacamoletaskut

 Resepti julkaistu Infernossa 3/2024

Niilo Sevänen tunnetaan parhaiten Insomniumin laulaja-basistina, mutta onpahan meriittilistassa nykyisin myös kirjailija. Vastikään ilmestyi oikeaa historiaa fantasiamaailmaan sekoittava esikoisromaani ja kenties jossain kohtaa saadaan myös opas kokkailuun nälkäisille ihmislaumoille.

Ainekset:
12-16 tortillalettua
1 pussi taco-maustejauhetta
1 purkki salsakastiketta
800 g jauhelihaa
1 paketti mustaa Koskenlaskijaa
2 purkkia Pirkan guacamolea
Salamipaketti
1-2 dl vettä
ruususuolaa
mustapippuria
kirsikkatomaatteja
avocadoja
oliiviöljyä paistamiseen

1. Laita tilkka oliiviöljyä isolle pannulle ja ruskista jauheliha sopivaksi. Lisää taco-maustepussi ja vettä sen mukaan miten kiinteää kastiketta haluat. Lisää pannulle noin puoli pakettia Koskenlaskijaa sekä halutessasi myös hieman suolaa ja pippuria. Kun Koskenlaskija on sopivasti sulanut ja levinnyt kaikkialle, on kastike valmis.
2. Ota toinen pannu, jolle ripsauta myös tilkka oliiviöljyä ja tortillalettu. Käytä mietoa lämpöä, että lettuun saadaan sopivan rapsakka pinta. Lisää valmista jauhelihakastiketta letulle sopiva määrä ja revi päälle yksi salamiviipale. Sulje tortilla puoliksi, että ainekset jäävät taskuun. Kun pinnassa on sopivasti ruskeutta, on tortillayksilö valmis.
3. Kuorruta valmis lettu reilulla satsilla guacamolea ja salsakastikketta sekä kirsikkatomaatin puolikkaita ja avocadopaloja. Voit myös tunkea nämä letun sisälle, jos siltä tuntuu. Ja sitten syömään joko sormin tai kihveleillä.

Tällä reseptillä saat niin ison setin tortilloja, että niistä riittää sekä bändille että teknikoille. Jos tortilloja jää jostain syystä syömättä, niin lämmitä niitä uudestaan pannulla ja kasaa kastikkeet ja salamit siihen päälle. Älä sorru käyttämään mikroaaltouunia, sillä pannulla paistaminen nostaa seuraavanakin päivänä tortillat next levelille!

Niilon luonnehdinta:
”Tällä fuusiokeittiön reseptillä nostat tavalliset tortillat aivan uusiin sfääreihin. Kotimainen Koskenlaskija antaa oman pikantin lisänsä meksikolaiseen makumaailmaan. Jokaisen letun lämmittäminen pannulla ottaa oman aikansa, mutta on ehdottomasti kaiken vaivan arvoista.”

Megan tuomio:
”Jos keskiamerikkalaiset kääryleet ovat nykyisellään helppoa ja maistuvaa arkiruokaa täällä Härmässä saakka, ei niitä pidä mitenkään aliarvioida. Niilon reseptillä ja yksinkertaisella valmistusmetodilla vähäinen lisävaiva saa palkintonsa suussa, ja jos lauantaiversion haluaa, niin eikun tekemään lätyt alusta alkaen itse vaikka maissijauhosta. Sunnuntaista ruokailuhetkeä varten kannattaa jo guacamolekin tehdä itse ja molempiin näihinhän löytyy reseptit mm. tämän palstan arkistosta.”

Niilon kokatessa soi:
Emperor - In the Nightside Eclipse (1994)
”Levy mystiset huurut ovat kietoneet meitä otteeseensa jo 30 vuotta. Mie oon mustat noidat!”

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti