22.1.2020

Helsinki Savage -käristys

Resepti julkaistu Infernossa 6/2018.

Foreseenin matalataajuuskitaristin Joonas Hakasteen salaisuus raakalaismaiseen crossover-soundiin löytyy pohjoisen ulottuvuuden ja etelän vetelien yhdistelmästä myös kyökin puolella.

Tarpeet:
Perunamuusi:
1 kg perunoita
loraus kauramaitoa
Keijua
suolaa

Käristys:
paketillinen Nude-nyhtökauraa
n. 150 g suppilovahveroita
valkosipulia
kasvislientä
öljyä paistamiseen

Lisukkeeksi:
puolukkahilloa
hyviä suolakurkkuja
kaurafraichea

Tee näin:
1. Kuori, pilko ja laita perunat kiehumaan.
2. Tee kasvisliemi keittämällä noin puolessa litrassa vettä esimerkiksi valkosipulinkynsiä, rosmariinia, lipstikkaa, pippuria ja suolaa. Maun mukaan voi käyttää myös muitakin yrttejä ja oikeastaan mitä tahansa kasvisten jämiä kuten porkkanankantoja sekä muita vastaavia ei-pilaantuneita aineksia. Hätätapauksessa käytä kasvisliemikuutiota.
3. Pilko valkosipulinkynsi tai pari maun mukaan ja paista pannulla öljyssä. Lisää sienet ja paista hetki. Lisää nyhtökaura ja paista kunnes pinta ruskistuu. Siivilöi sekaan kasvisliemi ja paista täysiä kunnes neste on haihtunut. Maista ja lisää tarvittaessa suolaa.
4. Muussaa perunat, lisää sopivasti kauramaitoa, Keijua ja suolaa.

Tarjoilllaan puolukkahillon, suolakurkkujen ja fraichen kanssa.

Joonaksen luonnehdinta:
”Takuuvarma ja aika helppo perusruoka, jota voisi syödä useammankin kerran viikossa. Reseptissä jänkhältä perimätietona saadut opit yhdistyvät etelä-helsinkiläisen keittiön raaka-aineisiin. Tätä kelpaa esimeriksi tarjota keikkaileville bändeille suomalaiseen ruokakulttuuriin tutustuttamismielessä ja ravintoarvotkin ovat kohdillaan. Valmistelut on tosin syytä aloittaa edeltävänä syksynä keräämällä tarpeeksi sieniä ja puolukoita varastoon!”

Megan tuomio:
”Pottumuussi se vaan on ihan ruoka, jota voisi syödä vaikka pelkästään. Lisukkeena kanssa myös siitä mahtava, että se korostaa kaverina olevan raaka-aineen makua yhtä lailla on tämä kasvis- tai eläinperäistä. Ajat muuttuvat, mutta todelliset klassikot mukautuvat tarpeen tullen niiden mukana.
Yhdistettynä itseäni miellyttävään hyvän reseptin tunnusmerkistöön eli yksinkertaisuuteen ja helppoon muunneltavuuteen on aina lopputulos win-win, on ainekset sitten omin käsin kerättyjä luonnosta tai kaupasta.”

Joonaksen kokatessa soi:
Carnivore – Carnivore (1985)
”Soundtrackina vegaanisen käristyksen loogiseksi vastapainoksi toimii Carnivoren debyytti, joka tuo lautaselle vielä ylimääräisen annoksen proteiinia ja testosteronia.”

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti