29.4.2020

Äidin tonnikala-avokado & salaatti

Resepti julkaistu Infernossa 3/2020.

Synamusiikkivelho Kebu ei pidä hiilihydraateista, joten Kebabin sijasta hän nauttii mieluummin äärettömän yksinkertaisen annoksen avokadoja tonnikalalla ja salaatilla.

Tarpeet:
ruukku/paketti frisee- tai jääsalaattia
kurkku
paprika
1-2 tomaattia
pieni paketti salaattijuustoa eli 100 g fetajuusto-maustesekoitus öljyssä
purkki MSC-sertifioitua tonnikalaa öljyssä
1-2 avokadoa (riippuen koosta ja nälästä)

1. Huuhtele salaatti, kurkku, paprika ja tomaatit ja pilko sopiviksi paloiksi salaattia varten. Sekoita aimekset kulhossa.
2. Kaada salaattijuustomaustesekoitus salaatin päälle ja sekoita.
3. Leikkaa avokado kahteen osaan ja poista kivi.
4. Asettele salaatti ja avokadopuoliskot lautaselle ja annostele tonnikalaa avokadopuoliskojen kiven jättämään tyhjään koloon.

Kebun luonnehdinta:
"Vartuin pienessä kylässä länsirannikolla 80-luvulla. Lähin ”suurkaupunki” oli Pori, jossa käytiin kerran kuukaudessa kaupoissa. Näiltä kauppamatkoilta äidin kotiin tuomaa eksoottista herkkua oli tonnikala ja avokado, joita hän nautiskeli meidän lapsien ihmetellessä. Vasta viime vuonna tämä yksinkertainen resepti tuli mieleen, kun rupesin muuttamaan ruokavaliotani vähähiilihydraattiseksi ylläpitääkseni lavakuntoani.
Tästä ateriasta on tullut vakioiltapalani, koska se on yksinkertainen valmistaa ja sisältää paljon terveellisiä kasvirasvoja. Tonnikala kannattaa olla MSC-sertifioitu, koska se ei ole pelkästään pyydetty vastuullisesti, vaan on myös sekä laadukkaampaa että maistuu paremmalta. Jos avokadot ovat kovia, kannattaa niitä säilyttää yön aikana muiden hedelmien lähellä, jolloin ne kypsyvät nopeammin.
Tätä ateriaa kannattaa joko valmistaa useammalle henkilölle kerrallaan tai sitten syödä muutaman päivän aikana, koska salaatti ja tonnikalapurkki riittävät pidemmäksikin aikaa."

Megan tuomio:
”Kyseessä lienee yksi HCC-historian yksinkertaisimmista aterioista, mutta mukava taustatarina ja pienet oivallukset tekevät tästäkin reseptistä kokeilemisen arvoisen mausta puhumattakaan. Iltapalaksi mahantäytettä on riittämiin, mutta miksipä ei myös vaikka ihan pääruuan alkusalaattina. Jos lisää makua jää kaipaamaan tai nälkä tuntuu jääneen vaivaamaan, voi aina ripotella päälle paahdettua sipulirouhetta tai kevyesti pannulla paahdettua cashew-pähkinöitä.”

Kebun kokatessa soi:
Quaeschning & Schnauss – Synthwaves (2017)
”Hienoa melodista syna-instrumentaalia nykyisten Tangerine Dream -jäsenten duo-projektista.” 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti