29.4.2020

Helvetin hyvät enchiladat

Resepti julkaistu Infernossa 1/2020.

Niin musiikki kuin syöminenkin voi salvata hengen ja näistä molemmissa löytyy kokemusta lahtelaista hardcorea junttaavalta Out Of Breathin kitaristilta Villeltä.

Enchiladat:
400 g jauhelihaa
paprikaa
1-2 tomaattia
3 - 4 rkl kuminaa
2 tl suolaa
2 tl pippuria
1 rkl valkoviinietikkaa
maissitortilloita (mieluiten niitä pienikokoisia, mitä saa hyvistä kaupoista)
valkokaalia
Fetajuustoa

Chismol eli meille tutummin salsa:
1 sipuli
2 paprikaa
chiliä oman fiiliksen mukaan
1-2 tomaattia
1-2 tl kuminaa
1 tl suolaa
sitruunan mehu
nippu korianteria

1. Muista ekana laittaa musat soimaan! Oma valinta on Mayhemin uusin Daemon-albumi, joka antaa hyvät tahdit pilkontaan.
2. Paista jauheliha pannulla ja sekoita joukkoon parin minuutin jälkeen pilkotut paprika ja tomaatit sekä kumina, suola ja pippuri. Kun liha on kypsää ja paprikat pehmenneet, peitä pannu kannella tai foliolla ja laita satsi odottamaan tarjoilua.
3. Silppua valkokaali ohuiksi suikaleiksi, pirskottele päälle etikkaa ja siirrä odottelemaan tarjoilua. Murenna myös Fetajuusto omalle tarjoiluun sopivalle astialle.
4. Aloita Chismolin valmistus silppuamalla sipuli, paprika, chili sekä tomaatit. Sekoita ainekset, lisää mausteet, purista sitruunamehut mukaan ja lisää päälle vielä paljon hakattua korianteria.
5. Paista tortillaletut pannulla tilkassa öljyä, kunnes ovat saaneet vähän väriä. Älä käristä!
6. Lisää letun päälle jauhelihatäytettä, Chismolia, suikaloitua valkokaalia ja murennettua fetaa. Kääri lätty rullalle ja vedä naamariin! Kylkeen vielä kylmä bisse, niin morjes!

Villen luonnehdinta:
Oon aina digannu väliamerikkalaisesta keittiöstä ja sain tämän reseptin hyvältä hondurasilaiselta frendiltä eli kyseessä on autenttinen mättö. Suositan seuraamaan reseptiä, sillä ite tehty Chismol ja paistetut tortillaläpyskät ovat tän jutun ydin. Älä siis osta valmista salsaa äläkä pistä lättyjä mikroon, vaan tee kunnolla ja paista ne! Nää on niin hyviä, et huomaat yhtäkkiä olevas yhtä tukossa ku Pynnösen Jesse! Vegenähän resepti onnistuu myös hyvin, kun vaihat jauhelihan kasvisperäisiin tuotteisiin esimerkiksi vöneriin tai oumphiin.

Megan tuomio:
Nykyaikana laiskoilla tai poropeukaloisilla kokeilla on helppoa, koska erinäisiä sinällään ihan päteviä valmistuotteita löytyy lähes joka lähtöön. Vaan kyllähän tässäkin tapauksessa itsetehty chismole eli salsa pesee kaupan mössön joka suhteessa. Ja juuri rapeus on tässä reseptissä avainsana  maittavaan lopputulokseen aina paistetuista maissilätyistä täytteeseen, johon hieman yllättäenkin käytetty kaali tuo oman osuvan ja maukkaan lisänsä. Todellinen hifisti toki tekisi lätytkin alusta alkaen itse, mutta erihyvä näinkin.”

Villen kokatessa soi:
Baron, Gray State ja Third Chance
Syönnin lomassa on hyvä kuunnella vähän hitaampaa musaa ja kannattaakin tutustua Suomi-myllysoundiin ja ottaa haltuun yllä olevat bändit.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti