1.12.2005

Broileri-pastavuoka Sinkkosen tyyliin


Rehut on sitä mitä ruoka syö, hyvä ruoka ei lennä ja sillä on neljä jalkaa. Harvoissa poikkeustapauksissa määritelmään voidaan sisällyttää myös kana ja etenkin grillattu broileri. Pasta on äijien mättöruokaa, toteaa Jari Sinkkonen, tuo Kotiteollisuuden nahkojen pieksijä. Basisteille tämän evään valmistuksessa voi olla jo hieman haastetta, mutta jo rumpaleilta homman pitäisi sujua kuin tanssi.

Broileri-Pastavuoka Sinkkosen tyyliin

1 grillattu broileri
n. 6 dl keitettyjä makaroneja
100 g pekonia
½-1 rasiaa tuoreita herkkusieniä
2 dl ruokacremeä
½ tl rakuunaa
2 tl sinappia ja/tai 1dl chiliketsuppia
mustapippuria, suolaa
2 dl Emmental-raastetta

1. Keitä makaronit kypsiksi suolalla maustetussa vedessä, valuta hyvin ja kaada voidellun uunivuoan pohjalle.
2. Poista broilerista nahka, irrota lihat luista ja paloittele isommat lihapalat. Levitä broileripalat vuokraan makaronin päälle.
3. Leikkaa pekoni pieniksi paloiksi ja ruskista pannulla rapeaksi. Nosta palat valumaan talouspaperin päälle.
4. Ruskista herkkusienet joko kokonaisina tai viipaleina pekonin rasvassa. Laita sienet ja pekoni päällimmäiseksi vuokaan.
5. Mausta ruokacreme sinapilla ja/tai chiliketsupilla, rakuunalla, mustapippurilla ja ripauksella suolaa. Kaada seos vuokaan.
6. Ripottele pinnalle juustoraaste ja kypsennä uunissa 200 asteessa n. 20 minuuttia tai kunnes juusto on saanut hieman väriä. Ja ai perkele ku on hyvää!

Sinkkosen oma luonnehdinta:
“Broileri-pastavuokaa Sinkkosen malliin laitettaessa kannattaa kutsua kavereita kylään, koska lopputuloksena on todella iso setti. Itsekseen sillä elää päiväkaupalla, ja kyllä tuolla määrällä ruokkisi jo melkein koko Etiopiankin. Vuoka on erittäin täyttävää ja sen kanssa sopiikin perinteinen salaatti, feta-juuston kera tai ilman. Ruokajuomiksi käy kaikki vedestä viiniin.”

Megan tuomio:
 “Ei ollut Sinkkonen väärässä, tarpeeksi isolta lautaselta mätettynä annos vei ensin kielen mennessään ja perään lähes tajunkin. Onhan se varma, että ruoka jossa on kermaa ja pekonia ei voi olla huono, eikä tämäkään vuoka tee poikkeusta. Ruokacremen tilalla voi hyvin käyttää tavallista ruokakermaa ja herkkusienet korvata säilykeversiolla, mutta tuoreiden ainesten ylivertaisuutta ei voi koskaan kiistää. Vaikka äidin laittama makaronilaatikko pysyykin aina kotiruokien ykköseväänä, sopii Sinkkosen resepti myös hyvin arkeen. Se tuo pyhäpäivän vaikka keskelle viikkoa.”

RUOKAA LAITTAESSA SOI
Aavikko – Oriental Baby (1999)
”Kokkailuvaiheessa Aavikko on loistava tunnelmannostattaja ja valmistaa ruokailijat keveydellään raskaaseen ateriointiin.”

Julkaistu Inferno #32/2005

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti