1.2.2007

Heviveteraanin makaronimösö

Toisinaan sitä herää aamuihin, jolloin huomaa Oton vaihtaneen edellisenä yönä setelisi kolikoiksi huonolla kurssilla ja syöneen vielä paskaa päälle suullasi. Suolet huokaa tuokaa ruokaa, muttei kokkaaminen kiinnostaisi. Messin, Tarotin ja vanhan hevikansan edustajalta Tommi ”Tuple” Salmelta löytyy ongelmaan helppoa mutta  kipakka ratkaisu.

Heviveteraanin makaronimösö (2-4 henkilölle)

2-4 dl tummaa makaronia
400 g hunajamarinoitua broilerin suikaleita
purnukka praseerattua tomaattipyreettä
purnukka kevyttä ruokakermaa
paketti Fetacilli Snak (saa ainakin Lidl-kaupoista) tai jotain vastaavaa chili-fetaa
chili rypsiöljyä
pussi sinistä emmental juustoraastetta
sipulia
valkosipulia
pari olutta
  1. Laita makaronit kiehumaan ja lisää veteen chili rypsiöljyä puoli desiä.
  2. Paista tällä välillä broilerisuikaleet ja reippaan kokoinen sipuli. Kun suikaleet ovat kypsiä, lisää kermaa puolet purnukasta sekä praseerattua tomaattipyrettä saman verran ja anna muhia. Kastike ei saa jäähtyä eikä siitä saa tulla liian löysää.
  3. Kun makaronit ovat kypsiä, huuhtele ne kuumassa vedessä, lisää chilirypsiöljyä oman maun mukaan miedosta tuliseen ja sekoita.
  4. Laita makaronit lautaselle ja lisää päälle reilusti chili-fetaa. Kaada näiden päälle kuuma broilerikastike sekä paloittele sekaan valkosipulin kynsiä oman maun mukaan (minä laitan noin 2-5 kynttä pieninä palasina). Laita juustoraastetta kastikkeen päälle ja anna juuston sulaa vähän aikaa, jonka jälkeen sekoitat ainekset reilusti sekaisin ja eikun huuleen.
  5.  Muista ottaa kaljaa janojuomaksi
Tuplen oma luonnehdinta:
”Tämä on helppo ja täyttävä krapula ruoka, jolla saa vatsankin toimimaan! Muista varata paperia mikäli joudut vessaan ja kirvelyn varalle peppurasvaa. Ruoka on sopivan tulista ja täyttävää ja sen voi laittaa vaikka kattilassa. Ja jos ei jaksa syödä kaikkea, niin pistä loput jääkaappiin koska ruoka ei menetä makua edes seuraavana päivänä mikrossa lämmitettynä. Toimii mulle ja jos ei teille, niin älkää vaivautuko tekemään toiste!”

Megan tuomio:
”Vaikka testitilanne erosikin vaadituista olosuhteista, on ruuan teho alkoholin nauttimisesta seuraavassa myrkytystilassa helposti kuviteltavissa. Heviveteraanin Makaronimösö on todellakin helposti väsyneessäkin olotilassa loihdittava todellinen mättöjen mättö, joka turvottaa vatsan ja jonka chili-valkosipuli maustekombinaatio puhdistaa suun kaikesta pahasta lopullisesti, vaikka raikkaasta henkäyksestä ei syömisen jälkeen olekaan tietoa. Mikäli fetaa tai öljyä ei ole saatavilla chili-versioina, voi nämä helposti korvata itse punaista tulimaustetta sekaan lisäämällä. Chilin ja valkosipulin ansiosta mallasjuomaa on kuitenkin syytä varata runsaasti kyytipojaksi, sillä Jaakko Tepon Jälkitauti-kappaleen sanoja hieman mukaillen ”…mösöä ku syöpi niin iltapäivällä alkaa janottaa, taas uuestaan, ai ku ihanaa, nähhään pupilla…”

RUOKAA LAITTAESSA SOI
Black Sabbath - Sabbath Bloody Sabbath (1973)
”Monesti kuuntelen syödessäni radiota, mutta jos sieltä tulee paskaa sulje se ja laita Sabbath Bloody Sabbath soimaan. Kipale antaa tumman säväyksen ruokaan ja on vielä vitun hyvä!"

Julkaistu Inferno #43/2007

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti