6.4.2021

Kalmainen kesäkurpitsakinkkuvuoka

Resepti julkaistu Infernossa 11/2020.

Vaikka Cumbeastin kitaristia Rob ’O Cockia voisikin epäillä ruokien epämääräisestä maustamisesta Fight Clubin Tyler Durdenin tapaan, sisältää runsas kesäkurpitsa-kinkkuvuoka pelkkää maukkaista ja hyvistä aineksista tehtyä hakkelusta.

Ainekset:
2 kesäkurpitsaa (n. 600-700g)
1 paprika
1 sipuli
2 tomaattia
1 pkt Koskenlaskija Ruoka & Dippi chili
2,5 dl Kippari ruokakermaa
2 dl risottoriisiä
350 g ylikypsää palvikinkkua
150 g pekonilastuja
1 tl basilikaa
ripaus mustapippuria

1. Pilko kaikki ainekset paloiksi: kesäkurpitsa, paprika, sipuli, tomaatti, palvikinkku ja iske sen jälkeen kaikki vuokaan.
2. Lisää risottoriisi, osa pekonilastuista, koskenlaskija, ruokakerma sekä mausteet ja sekoita.
3. Laita vuoka 225 asteiseen uuniin 25 minuutiksi, jonka jälkeen ota vuoka pois uunista, sekoita ja lisää loput pekonilastut päälle.
4. Laita vuoka vielä 20 minuutiksi uuniin ja voilà!

Robin luonnehdinta:
”Pitkän aikaa karsastin kesäkurpitsaa ja paprikaa, mutta tämän ruoan jälkeen ei ole enää tarvinnut! On vieläpä helppotekoinen, reilun kokoinen ja yllättävän täyttävänä sopii vähän kiireisemmällekin kaverille, joka ei ehdi tai jaksa loihtia ruokiaan joka päivä. Myös yhtä rajoittuneen makumaailman omaava kaveri kuin minä saa tästä paljon irti ja onpahan resepti yksinkertaisesti muokattavissa käyttämällä hieman erilaisia raaka-aineita.”

Megan tuomio:
”Ns. hack-slash-maim -metodi toimii niin death metalissa kuin kyökissäkin ja molemmissa tapauksissa oikein tehtynä jälki on sen verran turskia, että pienemmilläkin annoksilla pärjää vallan hyvin. Kasvisten määräkin on tässä mehukkaassa vuokaruuassa sen verran runsas, että sen varjolla on hyvä harrastaa pienimuotoista itsepetosta annoksen terveellisyyden suhteen. Mitään lisättävää tai poisotettavaa ei oikeastaan ole, vaikka Cattle Decapitation -henkinen kasvisversiokin onnistuu vain olemattomin muokkauksin.”

Robin kokatessa soi:
Sepulchral Curse - Only Ashes Remain (2020)
”Hyvää ruokaa tehdessä kannattaa myös aina nauttia hyvää death metallia! Tämän Sepulchral Cursen debyytin ehtii hyvin pyöräyttämään läpi kerran jos kaksikin ruokaa tehdessä, ja jos ei sen jälkeen aisti ripausta kalman makua lautasellakin, niin ei milloinkaan!”

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti