9.12.2020

Pasta Alla Norma

Resepti julkaistu Infernossa 7/2020.

Sick Urgen hypernopeutta lähentelevän ja aggressiota sylkevän hardcore/powerviolence vastapainona toimii hartaudella valmistettu klassinen pastasoossi. Normaalisti bändeillä on keikkamyyjiä ja roudareita, mutta Sick Urgen laulaja-basisti Lauri Koskinen saa keskittyä soiton lisäksi syömiseenm kun luottoruokkija Vallilan Late valmistaa appeet.

Aineet:
Pastaa
Pecorino-juustoa
3-10 valkosipulinkynttä
2 purkkia kokonaisia säilöttyjä tomaatteja
munakoisoa
mustapippuria
tuoretta basilikaa
punaviiniä

1. Aloita tomaattisoosin teolla eli kuullota pieneksi pilkottu valkosipuli öljyssä, lisää pari purkkia kokonaisia säilöttyjä tomaatteja ja anna keittyä kohtalaisen pitkään matalalla lämmöllä.
2. Lisää mausteita kuten mustapippuria ja tuoretta basilikaa. Punkkua voi kanssa lorauttaa sekaan jonkun desin tai sitten ei. Juominen on kuitenkin ok ellei ole Antabus- tai muuta kuuria päällä, koska ruokajuomanahan se on pastan kanssa hyvää.
3. Hienonna kastike sauvasekoittimella, ei kuitenkaan ihan sileäksi tarvitse, jos ei halua. Maista, mausta, maista ja mausta.
4. Soosin hautuessa pilko munakoisot ja kuivaa paloja vähän. Laita uuniin paahtumaan 250 asteeseen ja ota pois, kun ovat mielestäsi sopivan paahtuneita.
5. Keitä pasta al dente, raasta ja sekoita Pecorino sekaan.
6. Sekoita munakoisot sossiin, kasaa annos ja nauti.

Laten luonnehdinta:
”Täyteläinen, herkullinen, hurmaava sisilialainen klassikko.”

Megan tuomio:
”Tätä reseptiä voisi kutsua pastojen ABC:ksi, sillä siinä on kaikessa yksinkertaisuudessaan käyty läpi lähes kaikki olennainen. Ja kuitenkin se on helposti muunneltavissa omaan suuhun sopivaksi mitä tulee makuihin, raaka-aineisiin ja valmistusmetodeihin. Esimerkiksi munakoisojen päälle voi ripotella oliiviöljyä ja suolaa tai aivan hyvin ne voi hyvin kypsentää myös pannulla. Pidemmälle edistyneet valmistanevat pastansakin itse, laiskemmille riittää kaupan tuorepasta pihien tyytyessä perus-spagettiin. Si si si comprendo?”

Laten kokatessa soi:
Kent – Kent (1995)
”Ruotsalaista rakastelurockia parhaimmillaan, ei muuta kuin Blåjeans nurkkaan ja pari kynttilää palamaan.”

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti