18.8.2020

Varpaanvälikana

Resepti julkaistu Infernossa 4/2020.

Edellisestä numerosta tuttu yksinkertainen on usein myös maukasta -linja jatkuu, kun Mimoriumin kitaristi ja BM-aatelinen Lord Mimorium muistelee menneitä nykyisen anoppinsa reseptin kera.

Tarpeet:
1 kg miedosti suolattuja kananpojan fileepihvejä
6 dl kuohukermaa
pakettiAurajuustoa
suolaa, jos maustamaton kana kyseessä

1. Laita kanan fileet uunin kestävään vuokaan ja hiero tarvittaessa suola pintaan.
2. Murenna aurajuusto kanan sekaan ja lisää kuohukerma.
3. Peitä vuoka kannella tai foliolla ja kypsennä uunin keskitasolla 200 asteessa noin 1,5 tuntia. Ota tämän jälkeen kansi/folio pois ja kypsennä vielä 30 minuuttia, jotta pinta saa väriä. Voit myös tarvittaessa hauduttaa pidempää, sillä kanan täytyy olla murenevaa. Tarkkaile kuitenkin, että pinta ei pääse palamaan. Sekoita kerma ja aurajuusto vielä tasaiseksi ennen tarjoilua.

Oman maun mukaan lisukkeeksi sopivat esimerkiksi keitetty jasmiiniriisi tai ranskalaiset.

Lord Mimoriumin luonnehdinta:
”Reseptistä täytyy oikeasti antaa kunnia anoppikokeelaalleni, joka aikoinaan tarjoili kyseistä ruokaa tapaillessani silloista tyttöystävääni eli nykyistä vaimoani. Liekö ajatellut, että nyt karkotetaan tuo renttu nurkista pyörimästä.
Nimi ruualle juontaa sen tuottamasta tuoksusta, joka on verrattavissa viikkoja rundilla ilman suihkua olevan rokkarin varpaisiin. Ruuan ulkonäkökin näyttää hieman jo kertaalleen vatsalaukussa käyneeltä, mutta paskankos väliä, kun maku on niin loistava. Varpaanvälikana on erittäin yksinkertainen valmistaa, ja sitä kannattaakin tehdä kerralla isompi satsi, koska se toimii myös hyvin seuraavana päivänä lämmitettynä.”

Megan tuomio:
”Retroiluahan on perin suosittua nykyään ja tämä ruoka jos mikä haisee varpaanvälin lisäksi myös riskisti 80-luvulle. Mutta koska ennen on usein ollut myös paremmin tai ainakin tietyt reseptit ovat ajattomia, on kerma-Aura-kombo klassikko asiayhteydestä riippumatta. Nykyaikaisessa keittiössä sitä pidetään kenties liian raskaana ja ummehtuneen makuisena, mutta harvakseltaan tehtynä makuun tuskin ehtii tympiintyä eikä annos liiemmin vartaloonkaan kerry. Kelpo ripaus curry-maustetta riisin päälle ja jälkiruuaksi vielä appelsiiniriisi tai rahka, niin johan jää jälkimauksi aikakauden mukainen raikkaus.”

Lord Mimoriumin kokatessa soi:
Morbid Angel - Domination (1995)
”Kokkailun taustamusiikiksi tarvitaan ehdottomasti löyhkäävää ja likaista menoa. Where the Slime Live!”

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti