2.10.2005

Paskalautanen

Sanalla "gastronomia" tarkoitetaan hankalasti lausuttavien ruoka-aineiden sekä valmistusmenetelmien käyttöä, joiden lopputuloksena on saada lautaselle kauniisti aseteltuna mahdollisimman pieni annos. Hevigastronomia puolestaan satsaa siihen, että maha tulee varmasti täyteen helpolla, halvalla ja mausta tinkimättä.

Heavy Cooking Clubin ensimmäisessä osassa testataan Deathchainin Bobby Undertakerin Paskalautasta, joka sopii erityisesti juhlinnan jälkeisille aamuille, täyttämään edellisenä iltana kulutetut energia-, rasva- ja suolavarastot.

Paskalautanen (yhdelle hengelle)

4 kananmunaa
½ pussia makaronia
purkki papuja tomaattikastikkeessa
100 g mahdollisimman rasvaista juustoa
500 g lauantai-/sipulitee-/Balkanin makkaraa
litra kirnupiimää
mausteet: chiliä tai jalapenoa, pippuria, sinappia ja kourallinen suolaa

1. Iske paistinpannu tulille ja laita makaronit kattilaan kiehumaan.
2. Esivalmisteluina leikkaa makkaratanko noin 4 cm:n paksuisiksi siivuiksi ja riko kananmunat tyhjään oluttuoppiin. Pilko sekaan jalapenoa tai chiliä, pippuria sekä suolaa ja sekoita hyvin. Leikkaa juusto paksuiksi siivuiksi puukolla, ei juustohöylällä, ja tyhjennä papupurkin sisältö pieneen tulilla olevaan kattilaan.
3. Kun paistinpannu on riittävän kuuma, heitä pannuun n. 50 grammaa voita ja kaada chilimunakas pannuun voin ruskistuttua. Anna munakkaan muhia muutama minuutti hiljaisella tulella niin, että se jää päältä löysäksi. Tee tilaa makkarasiivuille kääntämällä munakas pannulla kaksinkerroin.
4. Laita makkarat pannulle ja paista molemmin puolin noin 7 minuuttia, jotta pinta tulee rapeaksi.
5. Sekoita papuja välillä ja laita juustosiivut sulamaan makkaroiden päälle.
6. Suolaa pavut ja makaronit
7. Asettele isolle lautaselle kauniisti makaronit, pavut, munakas ja makkarapalat ja pursuta päälle sinappia. Nyt eines on valmista nautittavaksi, ruokajuomana litra kylmää kirnupiimää.

Bobbyn oma luonnehdinta:
"Paskalautasen vaikutus on taattu, ja syömisen jälkeen olo on kuin uudestisyntyneellä. Ateria on tarpeeksi rasvaisensuolainen ja munakas tarpeeksi tulinen, jotta krapulan aiheuttama "nila" poistuu suusta. Kirnupiimä puolestaan rauhoittaa suolen ja ehkäisee myös jallunärästystä. Paskalautanen on helppo valmistaa isollekin juopporetkueelle triplaamalla ainesmäärät."

Megan tuomio:
"Bobby Undertakerin Paskalautanen on kehittäjänsä nimen veroinen energialataus, joka veisi säännöllisesti nautittuna taatusti ennenaikaiseen lepoon mullan alle. Sangen negatiivisista kardiovaskulaarisista ominaisuuksistaan huolimatta se tarjoaa tuhdin, maistuvan aamupalan, jota neuvolassa punnittavien on turha edes yrittää syödä yksin.
Munakkaan sisälle voi halutessaan laittaa myös raakaa sipulia, ja vaihtelua janoavat voivat kokeilla esimerkiksi balkaninmakkaran juustoversioita normaalin lauantaimakkaran sijaan. Chili-tomaattikastikkeeseen säilötyillä kidneypavuilla saa myös mukavaa ekstrapotkua annokseen, mikäli munakkaan chili ei vielä nostata savua korvista. Herkkävatsaisemmat voivat vaihtaa kirnupiimän asidofiluspiimään, mutta kylmä rasvaton maito on myös taatun toimiva ruokajuomavaihtoehto."


SYÖDESSÄ SOI:
Accept – Metal Heart (1985)
"Paskalautasen nauttiminen vaatii lähes Udo Dirkschneiderin kaltaisen saksalaisen jäpikän, jolla sydänkin on puhdasta metallia."

Julkaistu Inferno #30/2005

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti