1.4.2009

Tulinen Red Curry kanawokki

Jaksaakseen kavuta sänkyjen alta tai vaatekomeroista keikkalavoille, hirviöt haluavat mussuttaa muutakin kuin pienten lasten varpaita. Lordi jos kuka tietää, että lieskojen puhaltelussa pelottelu- ja show-mielessä on vain etua.


Tulinen Red Curry kanawokki (4 annosta) 

250g hunajamarinoitua kanan suikaletta
240g keräkaalia
240g punaista paprikaa
100g sipulia
3 dl ruokakermaa
4 rkl Red Curry -maustetta (Santa Maria)
3-5 tippaa habannero tabascoa1. Raasta keräkaali, pilko paprika ja sipuli wokki-tyyliin eli kohtalaisen isoiksi kuutioiksi.
2. Paista pannulla suikalekana kypsäksi ja lisää siihen kasvikset. Kun kasvikset ovat pehmenneet, lisää red curry mauste ja tabasco.
3. Kaada kerma ja anna sen kiehahtaa.
Tarjoillaan riisin ja salaatin kanssa.

Lordin oma luonnehdinta:
Naisväkihän haluaa yleensä syödä vähän kevyempää, toisin kuin mie ite, jonka mielestä mitä enemmän rasvaa ruuassa on, sitä paremmalta se maistuu. Miun suu tykkää vielä tulisesta ruuasta, vaikka maha ei, mutta tästäkin huolimatta mitä enemmän mausteita sitä parempi. Hirveästihän ruuassa on periaatteessa turhaa eli lähinnä kaikki vihannekset, mutta menköön. Kokeilemisen arvoista on myös kokeilla kanan korvaamista naudanlihasuikaleilla.” 

Megan tuomio:
Kyllähän kasvikset lihansyöjien wokeissa toimii, tärkeintä on vaan muistaa kypsentää niitä ainoastaan sen verran, että ne jäävät mukavan rapeiksi. Laiskoille kotikokeille löytyy toki lukuisa määrä erilaisia wokkivihanneksia kauppojen pakastealtaista, mutta tuore tavara on tässäkin tapauksessa aina parasta ja maistuvinta.
Vaikka itse broileri kuin sen kasvisseuralaisetkin ovat varsin mietoja maultaan, tuo punainen curry ja habanero tabasco kaivatunlaisen nasevan, mutta samalla sopivasti kerman pehmentävän takapotkun kokonaisuuteen vaikkei suu ei terästä olisikaan. Tarjoutuupa mausteiden ansiosta lapsenmielisille oiva mahdollisuus leikkiä tulisuudella ja tosimiehenä tai naisena koetella suun ja poistoaukon kestävyyttä.”

LORDIN KOKATESSA SOI:
Kiss – Firehouse -biisi (1974)
Jos tabascoa innostuu laittamaan oikein kunnolla, niin eiköhän tuo Firehouse ole ihan osuva valinta.”

Julkaistu Inferno #65/2009

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti