6.4.2021

Devil's Balls Guinness-kastikkeella

Resepti julkaistu Infernossa 10/2020.

Deathchainin jantterit totesivat aikoinaan, että ilman soossia ei rässi soi. Tämän tietää myös nuorempaa polvea edustavan Maniac Abductorin kitaristi Jesse Elo.

Devil's Balls aineet:
1-2 pakettia naudan jauhelihaa (kasvissyöjille sama määrä jauhista)
1-3 pussia ranskalaista sipulikeittoa
1 kokonainen sipuli
1 rkl suolaa & mustapippurirouhetta
Rosamunda-perunoita muusille tai mieluista pastaa muusin sijasta (määrä tarpeen mukaan)
erikoisvehnäjauhoja
voita
1 purkki kuohukermaa
1 tölkki Guinness-olutta
1 lihaliemikuutio
maitoa (muusille)

Paholaisen kastike aineet:
4 dl perus tomaattimurskaa
1 iso suippopaprika
2-4 punaista chilipippuria
4-6 valkosipulin kynttä
oreganoa

1. Aloita Paholaisen kastikkeesta kaatamalla sopivaan astiaan tomaattimurska. Hienonna suippopaprika, pari chilipaprikaa sekä neljä valkosipulin kynttä ja lisää tomaattimurskan joukkoon. Lisää oreganoa maun mukaan ja sekoita sauvasekoittimella tasaiseksi. Sekoittamisen jälkeen kastiketta on hyvä maistaa ja tarpeen mukaan lisää vielä loput chilit ja valkosipulit.
2. Laita sopivaan kulhoon 1-2 pakettia jauhelihaa riippuen ruokailijoiden määrästä. Lisää sekaan hienonnettu sipuli, suolaa ja pippuria sekä kaksi pussia sipulikeittoa parantamaan taikinan koostumusta. Mikäli menet yhdellä paketilla naudan jauhelihaa tai jauhista, lisää lopuksi taikinan sekaan puolet valmiista Paholaisen kastikkeesta ja sekoita hyvin. Jos nälkä on suuri ja käytät kaksi pakettia, lisää vielä yksi sipulikeittopussi ja loput paholaisen kastikkeesta.
3. Ota tässä välissä paistinpannu valmiiksi ja muotoile jauhelihataikinasta peruskokoisia lihapullia. Paista pullat pannulla voissa ja öljyssä, kunnes ne ovat kauniin ruskeita ja rapsakoita. Paiston ajaksi on hyvä laittaa tarvittava määrä perunoita kiehumaan muusia varten tai sitten mieluinen pastaa keittoajat huomioiden.
4. Ota paistuneet lihapullat pois ja lisää pannulle samoilla löylyillä kunnon nokare voita ja ruokalusikallinen erikoisvehnäjauhoja. Kaada sekaan miehen huikka Guinness-olutta vispaten samalla kunnes seos on paksua. Lisää joukkoon noin puolet kuohukermasta ja murskaa joukkoon yksi lihaliemikuutio vatkaten loppuun saakka. Kata pöytä ja ota loput Guinnessista ruokajuomaksi.

Jessen luonnehdinta:
”Idea tähän ruokaan syntyi täysin puolivahingossa sillä hetkellä olevasta jääkaapin tarjonnasta. Päätin virkeimpänä vääntää luonani majoittuville darraisille soittajille "pientä" lounasta lihapullien muodossa. Varastossa sattui olemaan sillä hetkellä Paholaisen kastiketta säilykkeenä ja taikinan sekaanhan se sitten lorahti. Tästä on sittemmin vuosien saatossa muodostunut oman reseptikirjan vakio, jolla on tullut ruokittua niin juhlaseurueet kuin bändiläisiäkin ja aina on toiminut.”

Megan tuomio:
”Siihen nähden kuinka klassinen ruoka lihapullat ovat, ei niitä ole palstan historiassa esitelty kuin kahdesti ja molemmista kerroista on aikaa jo 10 vuotta ja ylikin. Tuolloin variaatioina oli turkulainen ja meksikolainen versio, ja nyt vuorossa on joensuulainen näkemys asiaan.
Ja hyvinhän nuo maistuvat ja mikseivät maistuisi, kun ainekset on hyvät ja makua on haettu monesta suunnasta riittämiin muttei liiaksi. Sen verran röyhkeästi on käytetty rasvaa, sipuleita ja chiliä, että mistään varsinaisesta terveysruuasta ei ole kysymys. Vaan näitähän sielu ja ruumis kaipaa aamuisin laukaalaisen nelinkertaisen rallin maailmanmestarin ollessa voitolla eikä ole sattumaa, että tämän palstan ihan ensimmäinen resepti 15 vuoden takaa nimeltään Deathchainin Bobbyn Paskalautanen keskittyi samaisen olotilan karkoitukseen.”

Jessen kokatessa soi:
Evil Invaders - Feed Me Violence (2017)
”Kokkaaminen ei ole liian vakavaa puuhaa, mutta mukana täytyy silti olla pientä veren makua suussa. Kyseinen levy toimii siihen tilanteessa kuin tilanteessa.”

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti