1.5.2009

Tomato Chicken Salmonella

Kerma yllä! Kana alla! Huutaa Barathrum-basisti G'thaur keittiössä halutessaan mukailla bänditoverinsa Demonos Sovan tuttuja vuohiaiheisia välispiikkejä. Kahteen kertaan kypsennetystä kanasta tuskin salmonellaa saa, mutta lasisirujen varalta kannattaa silti pureskella ruoka hyvin.

Tomato chicken salmonella

1 kokonainen grillattu kana
4-5 tomaattia
2 dl kolmen juuston ruokakermaa
4 dl normaalia ruokakermaa (ei mitään 2% kuramälli sekoitusta)
reilusti emmental juustoraastetta
reilusti sitruunapippuria
2-3 tl aromisuolaa
valkosipulia oman maun mukaan (eli reilusti)
r
iisiä1. Voitele uunivuoka ja lämmitä uuni 200 asteeseen.
2. Revi nahka irti ja heitä tunkiolle. Silvo kana sopiviksi suikaleiksi ja lado ne tasaiseksi kerrokseksi voidellun uunivuoan pohjalle.
3. Lisää sitruunapippuri, siivuta tomaatit ohuiksi siivuiksi ja lätki ne kanasuikaleiden päälle.
4. Lisää aromisuola, juustoraaste ja kermat tässä järjestyksessä.
5. Paista uunissa n. 30 minuuttia ja tarjoile Jasmin-riisin kera.

G'thaurin oma luonnehdinta:
"Safkaan tuli tutustuttua eka kerran tuttavan frendillä joskus aikoinaan ja sitä on sittemmin tullut muotoiltua hieman oman mielen mukaisemmaksi. Muistaakseni oli otettu siinä edellisenä iltana vähän miestä väkevämpää ja hiukominen oli aamulla taattua. Aikuisempi mieskin alkoi sulamaan kun märehti tota menemään. Evästä oli tietenkin pakko tyypätä vähän sävellettynä himassa ja tuli huomattua, että safka ei niele ihan kaikkia lantteja, sitä on helppo valmistaa sekä sitä riittää suht hyvin ainakin jos saa syödä kaiken itse. Lisäksi sitä on kätevä ottaa rasiassa messiin ja lämmittää niin mikrossa kuin retkikeittimessäkin.”

Megan tuomio:
Onneksi kana on sen verran kevyttä ja terveellistä evästä, että kermasta on aina helppoa hakea sille raskauttavia asianhaaroja. Kaupan grillattuun broileriin tulee tasaisin väliajoin hinku ja yksinkertaisimmillaan siitä saakin oivan simppelin evään ranskanleivän ja kahvin kera nautittuna. G'thaurin reseptiä on makunsa puolesta täysin turha alkaa analysoimaan, yksinkertaisen maistuvilla aineksilla kun ei nyt vaan voi mennä mitenkään vikaan. Kanan nahkaa ei tosin kannata hukata, vaan pilkkoa se hyvin pieneksi ja heittää sekaan antamaan entisestään makua. Tomaattisiivujen korvaaminen yrttimaustetulla murskalla saattaisi olla kokeilemisen arvoinen modifikaatio rivakkaan tahtiin ääntä kohti hupenevalle ruualle.
Tomato chicken salmonellalle voi halutessaan hakea vaihtelua testaamalla hieman samankaltaiseen ideaan perustuvaa Inferno #32/2005 esiteltyä Kotiteollisuuden Sinkkosen broileri-pastavuokaa. Keventäjien suosittelemaa sekin.”

G'THAURIN KOKATESSA SOI:
Warmath - Gehenna (1990)
Kuopiolaispenskana tuli seurailtua Warmathin tekemisiä jonkin verran ja bändin basistilta Kuvikselta kävin aikoinaan ottamassa juniorina joitakin tunteja. EP toimii itsellä tilanteessa kuin tilanteessa ja onhan Back into Ashes loistava nousukänniralli.”

Julkaistu Inferno #66/2009 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti