9.2.2022

Vampire's kiss -pasta

Resepti julkaistu Infernossa 8/2021.

Krusifikseja ja valkosipulia käytetään vampyyreitä vastaan, mutta heavy metal punk -yhtye Mustan Ristin kitaristi Juuso houkuttelee niillä verenimijöitä yhteisiin bakkanaaleihin inkvisiittoreiden ja sotamaagien kanssa.

Ainekset:
Rigatoni-pastaa (myös Penne, Paccheri ja muut putkipastat käyvät)
1 pieni sipuli
5 valkosipulin kynttä
2 rkl tomaattipyrettä
reilu rkl Peperoncino Calabrese -tahnaa (voi korvata myös muunlaisella chilitahnalla esimerkiksi Nduja, jos on ihan pakko, kunhan et sekoile minkään itämaisen currytahnan kanssa)
½ tölkkiä Mutti-tomaattimurskaa
mustapippuria
suolaa
kuohukermaa
Pecorino-juustoa
basilikaa
tuoretta chiliä

1. Kuullota pilkottu sipuli ja valkosipuli pannulla sekä laita pastavesi kiehumaan.
2. Lisää pannulle tomaattipyre ja heti perään chilitahna. Sekoita.
3. Lisää puolikas tölkki Mutti-tomaattimurskaa ja mustapippuria maun mukaan. Anna olla liedellä keskilämmöllä n. 15-20 minuuttia.
4. Ajoita pasta tässä vaiheessa niin, että se on al dente kastikkeen ollessa valmis.
5. Noin viisi minuuttia ennen pastan valmistumista lisää kastikkeeseen kermaa sen verran, että väri muuttuu vaaleaksi oranssiksi. Lisää suolaa maun mukaan.
6. Ota pastan keittovettä kuppiin talteen ennen kuin heität valutetut pastat pannulle kastikkeeseen. Sekoita hyvin, sillä jokaisen rigatonin on imaistava kastike.
7.  Raasta annoksen päälle Pecorinoa lisäten tallessa olevaa pastavettä sekä revi basilikaa vielä päälle. Pilko vielä lopuksi komeuden kruunuksi vapaavalintaista tuorechiliä toleranssin ja omantunnon mukaan.

Vampire's Kiss -pasta nautitaan punaviinin kanssa, suosituksena Montepulciano, Barbera tai  Primitivo. Tai vedä vaikka kaikki nuo.

Juuson luonnehdinta:
"Tämä lihaton ja melko yksinkertainen makupommi sopii niin hellehelvettiin kuin kylmeneviin syysiltoihin. Nautitaan joko hyvässä seurassa tai linnan totaalisessa yksinäisyydessä."

Megan tuomio:
"Jos pasta etukäteistarkastelussa vaikuttaakin liian yksinkertaiselta ollakseen hyvää, osoittautuu oletus vääräksi heti ensimmäisellä haarukallisella. Täyteläiset maut seuraavat toinen toistaan eikä tässä todellakaan tarvita minkäänlaisia lisäkkeitä harhauttamaan nauttijaansa sivuraiteille. Lempeä napakkuus yllättää ja kietoo pauloihinsa vastustamattomalla otteellaan. Tässä ollaan pastan valmistuksen purevimmassa ytimessä."

Juuson kokatessa soi:
Wojciech Kilar ‎– Bram Stoker's Dracula (Original Motion Picture Soundtrack) (1992)
"Seivästyksen elegantit sävelet ja verinen romanialainen rakkaustarina poraavat viimeisen naulan tähän arkkuun."

1 kommentti: