18.8.2020

Vegaaninen nachopeltimättö nyhtökauralla

Resepti julkaistu Infernossa 5/2020.

Kantamus-yhtyeen tuoreimmalla Mun herkkyys ajaa pahatkin pois -EP:llä meno on repivää rimpuilua, mutta laulaja-kitaristi Ainon nachopelti kutsuu taas kaikki luokseen.

Tarpeet:
1 iso pussi tortillalastuja

Salsatäyte:
200 g käyttövalmiita kidneypapuja
300 g tulista salsaa
1 prk tomaattimurskaa
1 pkt tomaattinyhtökauraa
1 tl kuivattua basilikaa
3 kpl eri värisiä chilejä
kirsikkatomaatteja
kourallinen tuoretta korianteria
1 ison limen mehu

Tuorevuustotäyte:
1 pkt eli 200g maustamatonta tuorevuustoa esimerkiksi Creamy Sheese Original tai Tofutti
1 dl kaurakermaa
150 g vuustoraastetta
3 rkl ravintohiivahiutaleita
1 tl valkosipulijauhetta

Pinnalle:
1 pussi vuustoraastetta
Tuoretta korianteria

1. Valmista salsatäyte halkaisemalla ja pilkkomalla chilit (poista siemenet halutessasi) sekä kirsikkatomaatit. Huuhdo kidneypavut ja purista puolikkaan limen mehu. Silppua kourallinen korianteria ja sekoita kaikki ainekset salsan ja tomaattimurskan joukkoon.
2. Notkista tuorevuusto kaurakermalla ja sekoita joukkoon ravintohiivahiutaleet, vuustoraaste ja valkosipulijauhe.
3. Aloita nachopellin kokoaminen kaatamalla pussillinen tortillalastuja tasaisesti syvälle pellille. Kaada salsatäyte tortillalastujen päälle ja ripottele koko nyhtökaurapaketti salsatäytteen päälle. Lapa isoja nokareita tuorevuustotäytettä tasaisesti salsatäytteen päälle ja kuorruta komeus lopuksi pussillisella vuustoraastetta.
4.  Paista 200 asteisessa uunissa n. 15 - 20 minuuttia. Anna jäähtyä hieman ja ripottele tuoretta korianteria valmiin nachopellin päälle sekä purista päälle vielä loput limen mehut.

Ainon luonnehdinta:
”Tämä tulinen ja täyttävä herkku sopii hyvin vaikkapa illanistujaisiin tai leffailtaan. Nachopellin mättöisyyttä tasapainottaa limen ja tuoreen korianterin raikkaus.”

Megan tuomio:
”Nachopeltiä on aiemmin tullut tehtyä & syötyä lihallisena Nachos Supreme -nimikkeellä, mutta kuten useimmat hyvät eväkset, taipuu se myös vegaaniseksi helposti ja on muutenkin varioitavissa maun mukaan mitä sisälmyksiinsä tulee. Esimerkiksi jos Cheddar-juusto ei ole mikään ongelma, saa siitä oivan juustodippikerroksen sulatettuna tilkkaan maitoa. Raskas naposteltava on kerrassaan mainio kombinaatio lastujen rapsakkuutta, salsan ja juuston mehevyyttä sekä napakkaa raikkautta.”

Ainon kokatessa soi:
Oranssi Pazuzu – Kosmonument (2011)
”Levynä hyvin samanlainen kuin valmistettu ruokakin: rankkaa mättöä raikkailla elementeillä!”

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti