28.6.2021

Avokadopestopasta paahdetuilla kikherneillä

Resepti julkaistu Infernossa 1/2021.

Artistit saavat osakseen sekä positiivista että negatiivista kritiikkiä tuotoksistaan mediassa eikä sanan säilän sivalluksilta voi aina välttyä edes kotioloissa. Tämän on saanut huomata myös death metal -yhtye Revulsionin kitaristi Jari Toppinen.

Paahdetut kikherneet

Ainekset:
tölkki tai pari kikherneitä. Teen näitä aina reilusti, koska näitä voi heittää vaikka aamupuuroon
Sipuli-, valkosipuli-, savupaprika- ja chilijauhetta sekä juustokuminaa, pekonisuolaa, pippuria ja suolaa. Mausteissa ei kannata säästellä.
öljyä

1. Lämmitä uuni kahteensataan.
2. Huuhtele kikherneet ja siivilöi vesi pois kunnolla. Laita kikherneet kippoon, lorauta sekaan öljyä ja lisää mausteet.
3. Levitä kikherneet pellille tasaisesti ja paahda uunissa noin 40 minuuttia.

Avokadopestopasta

Ainekset:
pari-kolme kypsää avokadoa. Niiden etsiminen onkin lähimpänä metsästämistä mihin vegaani voi koskaan päätyä
Pastaa, itse käytän yleensä tagliatellea 
sitruunamehua
pari kynttä valkosipulia
vihreää pestoa
pieniä tomaatteja
herkkusieniä
suolaa ja pippuria

1. Laita pasta kiehumaan ja heitä silvotut herkkusienet kuumalle pannulle pehmenemään.
2. Muussaa sauvasekoittimella lusikalla koverretut avokadon sisukset sekä valkosipulit, ja lorauta sitruunamehua ihan reilusti sekaan, koska se estää tummumista ja maistuu hyvältä. Heitä lopuksi sekaan muutama ruokalusikallinen pestoa.
4. Silppua tomaatit ja sekoita pannulla olevien sienten kanssa. Mausta suolalla ja pippurilla.
5. Sekoita kypsään pastaan hyvin kaikki ainekset.

Asettele lautaselle kiva annos pastaa ja kaada päälle läjä paahdettuja kikherneitä. Juomaksi suosin Maistilan Kairaa tai Erämaan Tietäjää.

Jarin luonnehdinta:
”Kun pöydässä istuu kolmevuotias makutuomari, joutuu alati pysyttelemään varpaillaan kokkailuiden kanssa. Tämä kyseinen ruoka uppoaa kuitenkin hyvin ja kikherneiden paahtamista lukuun ottamatta sen tekemiseen menee aika lailla sen verran mitä pastalla kestää kiehua. Mikäli ruoan vegaanisuus kiusaa, voi annoksen helposti epäveganisoida noudattamalla ohjetta muuten, mutta vaihtamalla jokainen ainesosa pekoniksi.”

Megan tuomio:
”Pastahommissakaan värillä ei ole niin väliä, hyviä ja tuoreita aineksia käyttämällä kun makua ja täyttöä löytyy on kyseessä sitten vanhan koulukunnan Helvetin musta oksennus (#127/2015) tai nykyajan viherversio.
Tässä reseptissä avainasemassa on pastan maistuva mehukkuus yhdistettynä komeuden kruununa olevien kikherneiden rapeuteen. Hyvä muistutus siitä, että paahtamishommia pitäisi muistaa hyödyntää ruuanlaitossa entistä enemmän. Pinaattipastaa käytettäessä uffomiehen oksennusta muistuttava lopputulos korostuu entisestään tarjoten silmänruokaa ja viihdettä samassa paketissa myös vähän vanhemmalle syöjälle.
Kokkausvinkkinä mainittakoon, että vähän jo nahistumaankin päässeistä valkosipulinkynsistä kuoret lähtee näppärimmin rusikoimalla niitä ensin veitsenlappeella.”

Jarin kokatessa soi:
Corpsessed – Abysmal Thresholds (2014)
”Kokkaillessa on suotavaa tarjoilla korville vihreän ruoan vastapainoksi mustaa ja tuhtia alkuruokaa ja tähän Corpsessedin debyytti sopii täydellisesti.”

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti