1.6.2006

Turmion kätilöiden viimeinen kiusaus

Turmion kätilöt eivät tunnetusti keikoilla lihaa säästele, mutta sama pätee myös kokkaushommiin. Metusalemit ei nimestään huolimatta takaa 969 vuoden elinikää, ja pääruuastakin voi helposti tulla se vihoviimeinen ateria. Kiusaavan hyvää silti.

Viimeinen kiusaus

pottuja
kesäkurpitsaa
porkkanaa
2 pkt pekonia
1 pkt kinkkusuikaleita
1 pkt Chevre-tuorejuustoa
1 pkt Mustapekka-tuorejuustoa
n. 5dl kuohukermaa
suolaa
1. Leikkaa juustohöylällä ohuita viipaleita kuorimattomista perunoista, porkkanoista ja kesäkurpitsasta.
2. Paista pekonit pannulla rapeiksi. Paista tämän jälkeen kesäkurpitsaviipaleet pekonin rasvassa.
3. Asettele vuokaan vuorotellen pottuja, porkkanaa, kurpitsaa, kinkkusuikaleita, pekonia sekä molempia juustoja ja suolaa.
4. Kaada tämän jälkeen vuokaan kuohukermaa niin, että koko hoito peittyy.
5. Laita uuniin 225 asteeseen ja pidä siellä tunti. Sekoita välillä, ettei pinta kärvenny. Pudota tunnin jälkeen asteet 170 asteeseen ja anna olla uunissa vielä kaksi tuntia (ota nokoset).

Turmion Kätilöiden Metusalemit:
meetvurstia
ranskankermaa

Asettele lautaselle talouspaperi, jonka päälle ladot meetvurstia. Laita meetvurstit mikroon ja kuumenna niitä täydellä teholla, kunnes ritinä loppuu. Tee mieleistä dippiä esimerkiksi ranskankermasta.

MC Raaka Peen oma luonnehdinta:
”Viimeinen kiusaus on nimensä mukaisesti se kielletyn puun hedelmä. Juomaksi suosittelemme juotavia jogurtteja, esimerkiksi banaania tai mansikkaa. Jälkiruoaksi samaa jogurttia puoli litraa ja 8 cl vodkaa. Ravista. Viimeistään jälkiruoka varmistaa sen, että olet jälleen ottokunnossa.”

Megan tuomio:
”Viimeinen kiusaus tarjoaa syyn kesäkurpitsan syömiselle. Yhdessä juuresten ja kinkun kanssa se toimii hyvänä perusmassana kerman, pekonin ja pippurijuuston epäpyhälle liitolle, joka on taatusti solmittu helvetissä. Annoksen terveellisyys on hienosäädettävissä lihan määrää vähentämällä, samoin pientä tuunausta voi tehdä vaihtamalla Chevre-tuorejuuston johonkin toiseen makuun. Syntisen hyvä kokonaisuus on infernaalisen pitkän kypsytysajan väärti.”

RUOKAA LAITTAESSA SOI
Euronews TV-kanava ja Louis Armstrongin What a Wonderful World (1968)
”Biisi itsessään ei herätä tunteita, mutta toimii hyvin sunnuntaina. Euronews virittää mielen oikealle tasolle, väkivalta kompensoi musiikin imelyyttä ja tuo uuden aspektin sanoituksille.”

Julkaistu Inferno #37/2006

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti