1.10.2006

Sukulaisissa

Koulutuksensa puolesta Godsplaguen solisti Nico Hartonen osaa tehdä ravintoa isoillekin massoille, mutta Heavy Cooking Clubiin reseptit tulivat sukulaismieheltä. Näillä eväillä iso ja vaativankin maun omaava massa on helposti ravittu.

Alkupalaksi tai pikkunälkään Sikarullat italialaisittain

2 pkt Amerikan pekonia
yksi puska basilikaa
1 prk aurinkokuivattuja tomaatteja
2 palloa mozzarella-juustoa

Kumpulan väen lihapata (neljälle hahmolle):

n. 400-500g naudan sisäfileetä
ruokaöljyä tai oliiviöljyä
½ pulloa HP:tä
½ pulloa sweet chili -kastiketta
1 tl chili jauhetta
1 tl mustapippuria
1 tl paprikajauhetta
1 tl suolaa
2 dl ruokakermaa
3 dl riisiä (basmati)
Alkupalaksi tai pikkunälkään Sikarullat italialaisittain

1. Lado pekoniviipaleet esim. leivinpaperille.
2. Leikkaa mozzarella-palloista n. 4 mm paksuisia siivuja.
3. Lätki jokaisen pekoniviipaleen päälle yksi siivu Mozzarellaa, yksi basilikanlehti ja aurinkokuivatun tomaatin palanen.
4. Kääri pekonit rullalle ja paista pannulla niin kauan, että juusto sulaa tai pokka kestää.

Kumpulan väen lihapata

1. Paloittele liha syitä vasten pottuvarpaan kokoisiksi kuutioiksi.
2. Lämmitä pannu kuumaksi ja laita öljyä reippaasti tirisemään. Lataa lihat pannuun.
3. Laita uuni lämpiämään 175 asteeseen ja voitele uunivuoka valmiiksi.
4. Heitä maustejauheet pannulle ja sekoittele lihoja samalla. Laita melkein heti perään HP:tä ja sweet chili -kastike. Nyt hämmennytään!
5. Kun lihasoosi on vielä notkeaa eikä kuivaa, tee pari sekoittavaa liikettä ja kaada se uunivuokaan. Kaada kerma lihojen päälle ja sekoita hyvin. Anna kypsyä uunissa n. 25 minuuttia.
6. Laita kiehuvaan veteen riisi ja 1/2 tl suolaa. Muista sekoittaa alussa, ettei riisi pala pohjaan kiinni, urpo! Pudota tehoja ja anna riisin kiehua rauhassa. Sekoita välillä. Riisin ollessa kypsää siirrä kattila pois levyltä ja anna vetäytyä vielä pieni hetki ennen tarjoilua.
7. Ota lihat pois uunista, sekoita vielä kerran ja kata pöytä koreaksi!

Nicon oma luonnehdinta:
”Sikarullien resepti tuli hätätilanteessa lainattua systerin mieheltä Markolta, kun piti eräälle ihanalle tytölle tehdä jotain ruokaa. Ja kun juuri sillä hetkellä ei tullut mitään hernekeittoa kummempaa mieleen, kysyin Markolta, että olisiko sillä kielen päällä mitään. Ja joo, kyllä neiti lämpeni. Marko pääsi jälleen kerran yllättämään minut ollessani kyläilemässä heillä uudella dishillä eli Kumpulan väen lihapadalla. Perkeleen hyvää soosia ja viiniä vielä päälle, niin hohhoijaa taas mikä meininki! Marko on muuten ihan törkeän kova kokki!! Hyvä Marrrko! TRT!”

Megan tuomio:
”Vaikka sikarullien sisältö onkin naistenlehtien ruokapalstojen vakiokamaa, palauttaa pekoni alkupaloille miehisen uskottavuuden. Naudan sisäfileestä valmistettuna Kumpulan väen lihapata ei todellakaan sovi tiukimpien ruokabudjettien raameihin, mutta mitä parempi liha, sitä parempi mieli. Maustekastikkeiden ja kerman seos on jännittävä ja tuhti, mutta äärimmäisen suunmukainen. Liha suorastaan sulaa suuhun, ja neutraali riisi ei varasta makumaailmassa pääosaa vaan tekee hyvän sivuroolin.”

RUOKAA LAITTAESSA SOI
Von Hertzen Brothers – Approach (2006)
”Yksinkertaisesti saatanan kova, vaikka yleensä musiikki kallistuukin kokkaillessa Zakk Wylden, Black Label Societyn ja Panteran suuntaan.”

Julkaistu Inferno #40/2006

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti