1.9.2006

Kyynel satanistin silmässä

Impaled Nazarenen kireä-ääninen huutaja Mika Luttinen ruokkii ääntään, ei vuohenjuustolla, vaan merenelävillä. Kaikenlaiset verenimijät kavahtakoot saatanallisen määrän valkosipulia sisältävää nilviäispastaa.

Luttisen ”anti-wamppyyri Tagliatelle con Spinaci 666” (4 annosta)

1 pkt Antipasto Di Mare -pakastetta
500 g katkarapuja
2 pkt valkosipulivoita
4 dl ruokakermaa
1 punasipuli
8-12 isoa kynttä valkosipulia (kiinalaista)
paprikajauhetta
cayenne-pippuria
pippuriseosta
Tabascoa
Provencale-yrttiseosta
Tagliatelle con Spinaci -pastaa
Parmesan-juustoa
valkosipulipatonkia
Juomaksi Masi Modello Delle Venezie -valkoviiniä
Kastike on helpointa valmistaa wokissa, mutta onnistuu myös kasarilla. Tarvikeaineet löytyvät kaikista suurista supermarketeista, eivät pienistä lähikaupoista!

1. Sulata valkosipulivoipaketit ja murskaa helvetisti valkosipulia mukaan. Laita hella pienemmälle ja heitä jäiset katkaravut sekaan. Sulattele hitaasti välillä sekoittaen.
2. Kun katkaravut ovat melkein sulia, heitä jäinen Antipasto Di Mare -paketti sekä hyvin pilkottu punasipuli sekaan. Anna sulaa rauhassa.
3. Kippaa kermat sekaan ja mausta reilusti. Anna poreilla hiljaa.
4. Keitä pasta ja valmista valkosipulipatonki uunissa ohjeen mukaan.
5. Lisää Provencale-yrttiseosta pastakastikkeeseen hieman ennen tarjoilua.
6. Laita pastaa ja kastiketta lautaselle, raasta päälle tuoretta Parmesan-juustoa ja nauti!

Mikan oma luonnehdinta:
”Tämä kermaisen jumalainen pasta on suhteellisen kallis, mutta helppo valmistaa. Pinaatti-tagliatelle täydentää hienosti merenelävien, valkosipulin ja kerman sekasopan. Kastiketta tulee reilusti, joten valkosipulipatonkia on hyvä dippailla siihen. Penseät gootti-wamppyyrit nirpistelevät luonnollisesti nenäänsä valkosipulin määrälle, mutta tätä syötyäsi pidät huolen, että saat seuraavana päivänä istua bussinpenkillä yksin. Ja jos merenelävät eivät kelpaa, syö pääsi!”

Megan tuomio:
”Ruokansa suhteen vähänkään epäluuloisten on syytä olla tutkimatta Antipasto Di Mare -paketin tuoteselostetta, ja syödessäkin kannattaa pitää vähintään toinen silmä kiinni ja keskittyä pelkästään nauttimaan mausta. Taivuin ensimmäistä kertaa elämässäni tunkemaan suusta alas jos jonkinlaista lonkeronpalaa, mutta kielenhän ne nappasivat mukanaan. Runsaan voin, kerman ja mausteiden käytön kanssa ei taaskaan menty vikaan, ja ylenpalttinen valkosipulin maku kruunaa hienosti komeuden ja varmistaa rauhallisen yksinolon useaksi päiväksi.”

RUOKAA LAITTAESSA SOI
Jean Sibelius – Finlandia (1899)
”Jos jumalainen ruoka ei tuo kyyneltä satanistin silmään, avaa viimeistään Finlandia kyynelkanavat”

Julkaistu Inferno #39/2006

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti