Luttisen ”anti-wamppyyri Tagliatelle con Spinaci 666” (4 annosta) 1 pkt Antipasto Di Mare -pakastetta 500 g katkarapuja 2 pkt valkosipulivoita 4 dl ruokakermaa 1 punasipuli 8-12 isoa kynttä valkosipulia (kiinalaista) paprikajauhetta cayenne-pippuria pippuriseosta Tabascoa Provencale-yrttiseosta Tagliatelle con Spinaci -pastaa Parmesan-juustoa valkosipulipatonkia Juomaksi Masi Modello Delle Venezie -valkoviiniä |
1. Sulata valkosipulivoipaketit ja murskaa helvetisti valkosipulia mukaan. Laita hella pienemmälle ja heitä jäiset katkaravut sekaan. Sulattele hitaasti välillä sekoittaen.
2. Kun katkaravut ovat melkein sulia, heitä jäinen Antipasto Di Mare -paketti sekä hyvin pilkottu punasipuli sekaan. Anna sulaa rauhassa.
3. Kippaa kermat sekaan ja mausta reilusti. Anna poreilla hiljaa.
4. Keitä pasta ja valmista valkosipulipatonki uunissa ohjeen mukaan.
5. Lisää Provencale-yrttiseosta pastakastikkeeseen hieman ennen tarjoilua.
6. Laita pastaa ja kastiketta lautaselle, raasta päälle tuoretta Parmesan-juustoa ja nauti!
Mikan oma luonnehdinta:
”Tämä kermaisen jumalainen pasta on suhteellisen kallis, mutta helppo valmistaa. Pinaatti-tagliatelle täydentää hienosti merenelävien, valkosipulin ja kerman sekasopan. Kastiketta tulee reilusti, joten valkosipulipatonkia on hyvä dippailla siihen. Penseät gootti-wamppyyrit nirpistelevät luonnollisesti nenäänsä valkosipulin määrälle, mutta tätä syötyäsi pidät huolen, että saat seuraavana päivänä istua bussinpenkillä yksin. Ja jos merenelävät eivät kelpaa, syö pääsi!”
Megan tuomio:
”Ruokansa suhteen vähänkään epäluuloisten on syytä olla tutkimatta Antipasto Di Mare -paketin tuoteselostetta, ja syödessäkin kannattaa pitää vähintään toinen silmä kiinni ja keskittyä pelkästään nauttimaan mausta. Taivuin ensimmäistä kertaa elämässäni tunkemaan suusta alas jos jonkinlaista lonkeronpalaa, mutta kielenhän ne nappasivat mukanaan. Runsaan voin, kerman ja mausteiden käytön kanssa ei taaskaan menty vikaan, ja ylenpalttinen valkosipulin maku kruunaa hienosti komeuden ja varmistaa rauhallisen yksinolon useaksi päiväksi.”
RUOKAA LAITTAESSA SOI
Jean Sibelius – Finlandia (1899)
”Jos jumalainen ruoka ei tuo kyyneltä satanistin silmään, avaa viimeistään Finlandia kyynelkanavat”
Julkaistu Inferno #39/2006
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti