1.5.2008

Jokamiehen nuudeliwokki

Calliston musiikissa ei ole hätä eikä se myöskään päästä kuuntelijaansa helpolla. Vastapainoksi orkesterin kosketinsoittajan Arto Karvosen eväs valmistuu nopeasti ja ilman suurempaa tuskailua.

Jokamiehen nuudeliwokki

2 sipulia
n. 8 valkosipulin kynttä
1 paprika
rimpaus chilijauhetta
sormenpään kokoinen pala inkivääriä
300 g kanan fileesuikaleita
soijakastiketta
3 kanamunaa
3 pussia Mama’s katkaravun makuisia pikanuudeleita


1. Pilko valkosipulit, sipulit, paprika ja inkivääri. Sipuli ja paprika saavat jäädä isoiksi siivuiksi.
2. Kiehauta vettä kattilassa ja lisää siihen nuudelipusseista löytyvä öljy.
3. Paista kanan fileesuikaleet, inkivääri, sipuli ja paprika keskenään wokki-pannulla.
4. Riko nuudelit puristelemalla avattua pussia niin etteivät ne ole pitkiä. Käytä nuudelit kiehuvassa vedessä n. 30-60 sekunnin ajan niin. että pehmenevät vain vähän. Kaada vesi kattilasta ja nuudelit pannulle muiden ainesten sekaan.
5. Riko raa’at kanamunat muun sörsselin sekaan ja sekoita lastalla ankarasti.
5. Lisää mukaan kahdesta nuudelipussista löytyvät mausteet, chilijauhe, valkosipuli ja sekoita. Lisää vielä vähän soijaa ja mättö on valmis.
Makunautinnon maksimoimiseksi satsiin voi wokkiin vielä lisätä murskattuja maapähkinöitä, sitruunanmehua, kalalientä jne.

Arton oma luonnehdinta:
”Lähi Siwasta löytyvistä raaka-aineksista on helppoa ja nopeaa valmistaa wokki isommallekin porukalle. Ruokaa on helppo varioida vaikka katkaravuilla tai valmistaa kasvismättönä tofun kanssa. Tosin silloin voi joutua menemään pidemmälle kuin Siwaan. Lisäksi nuudelipussi on oiva sananmuunnos.”

Megan tuomio:
”Wokeista on tullut varteenotettava haastaja erilaisille uuniruuille tuplamättö-kategoriassa. Termihän tarkoittaa ensin aineosien mättämistä eli huoletonta latomista sopivaan kypsennysastiaan ja varsinaista ruokailua eli sapuskan mättämistä kitusiin.
Jokamiehen nuudeliwokki tarjoaa runsaasti herkullisia aromeja niin kokkaus- kuin syöntivaiheessakin, kiitos mallikkaan enemmän on enemmän –maustamispolitiikan. Inkivääri on erinomainen oivallus tarjoten mukavan piristävää kirpeyttä ja eipähän annos mitään wokkivihanneksia sekaan tarvitse, siitä pitää runsas sipuli-paprikaseos huolen. Laiskat kokit voivat kypsentää nuudelitkin wokkipannussa muiden ainesten kanssa samaan aikaan, kun mukaan lisää vain riittävästi nestettä. Tässä mätössä on kirjaimellisestikin munaa.”


ARTON KOKATESSA SOI:
Guapo : Five Suns (2004)
”Guapo, valkosipuli ja inkivääri sopivat yhteen kuin tikku silmään. Niissä kaikissa on jollain tapaa hieman nyrjähtänyt ote mutta vahva luonne."

Julkaistu Inferno #56/2008

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti