1.4.2008

Killen kiirastuli

Huippukokin etsiessä televisiossa kauhukeittiöitä maailmalla, Domination Blackin solisti Kari -A- Killgast löytää sellaisen kotoaan. Huonosta hygieniasta tai raaka-aineista ei kuitenkaan ole kysymys, vaan oikeanlaisen horror-tunnelman yhdistämisestä heviin ja kokkaukseen.

Killen kiirastuli

2 dl ruokakermaa
2 pss eli 1000 g sipuli-peruna sekoitusta
400 g jauhelihaa
100 g kebab-lastuja tai vaihtoehtoisesti kinkkusuikaleita
2 sipulia
1 valkosipulin kynsi,
mietoja kreikkalaisia pepperoneja
cayennepippuria
jauhelihamaustetta
paprikajauhetta
salsadippiä
Feta-juustoa


1. Ruskista jauheliha pannulla, lisää sekaan pilkotut sipuli-kunnan edustajat ja kebab- tai kinkkusuikaleet. Mausta noin kourallisella pilkottuja pepperoneja, kahdella ruokalusikallisella salsadippiä sekä muilla mausteilla omantunnon ja sietokyvyn mukaan. Anna muhia hetken aikaa pienellä lämmöllä.
2. Laita uuni kuumenemaan n. 200-asteeseen ja etsi kaapista suurin uunivuoka mitä löytyy. Kaada paistinpannun sisältö vuokaan, lisää sipuli-perunasekoitus sekä puolikas Feta-juusto paketista ja sekoita keskenään. Suorita viimeinen voiteli kaatamalla ruokakerma mukaan bileisiin.
3. Iske vuoka uuniin ja anna olla siellä n. 1-1.5 tuntia.
Koska pöperö on hieman tulisempaa laatua, kannattaa seuraksi tehdä raikasta ja äärimmäisen yksinkertaista pupujen ruokaa. Hanki jäävuorisalaattia, kurkkua, pepperoneja (kieh kieh), tomaattia, ananaspaloja ja pilko ne kulhoon. Lorauta päälle valkosipuli-/sinappisalaattikastiketta ja visko loput Fetat seuraksi.
Kun salaatti on tehty, on reilusti aikaa odotella ruuan kypsymistä uunissa. Tällöin sopii vääntää volume-nappulaa kovemmalle ja ottaa muutamat lasilliset australialaista Jacob's Creek Grenache Shiraz -punaviiniä. Kiirastulta nautittaessa parasta kostuketta eli juomaa on ehdottomasti kylmä maito.

Kari -A- Killgastin oma luonnehdinta:
”Metal Meltdown –makaroonilaatikon ohella tämä kuuluu ruokaohjelmistooni, kun pitää pistää pöytä koreaksi, mielet virkeiksi, veret kiertämään sekä savut nousemaan. Tämän lihaisan kohtalon ovat tietenkin kokeneet monet Karhula-bändien jäsenet, muutamilla heistä on vieläkin vieroitusoireita.”

Megan tuomio:
”Uunissa kypsytettävillä laatikko- ja pataruuilla on useita mitä mainioimpia ominaisuuksia. Ne ovat yleensä varsin huokeita ja vaivattomia kokattavia sekä niitä saa helposti valmistettua kerralla suuria annoksia ilman käytännön mahdollisuuksia ryssiä lopputulosta oikeastaan mitenkään.
Killen kiirastuli on yksinkertainen, mutta ovelalla tavalla tulistettu vaihtoehto perinteiselle kinkkukiusaukselle. Salsan ja pepperonien käytön kanssa ei kannata kitsastella, sillä juuri niissä piilee ruokalajin herkullinen salaisuus. Pitkähkö kypsennysaika leikkaa pahimman terän kaksikosta ja suuhun jää jäljelle vain miellyttävä polte vatsan kiitellessä lihakaksikon äärimmäisen tuhdiksi kasvattamasta perunasipuliperusmassasta. Mahdollisuuksien mukaan kannattaa syödä sohvan ääressä, jotta ähkyn taatusti yllättäessä on helppo kellahtaa ruokaperäisille.”


KARI -A- KILLGASTIN KOKATESSA SOI:
Black Sabbath : Dehumanizer (1992)
”Levyssä on voimaa, potkua, kiireettömyyden tunnetta sekä tietenkin metallista kauneutta.”

Julkaistu Inferno #55/2008

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti