2.11.2021

Beast from the East

Resepti julkaistu Infernossa 4/2021.

Kim "Kena" Strömsholmin lonkerot suomalaisen äärimetallin historiassa ulottuvat kauas ja moneen suuntaan. Tuoreimpana kotimaisen death metalin menneisyyden pistäminen kansien väliin Rotting Ways to Misery -kirjassa ja toiminta mm. The Mist From The Mountains, .A.C.I.D., Kaosgoat ja Black Acid World -yhtyeissä. Aina on silti aikaa matkustaa Aasiaan vallitsevasta tilanteesta huolimatta.

Ainekset:
Jasmin- tai basmatiriisiä
puolikas kurkku
0.5 l maustamatonta turkkilaista jugurttia
valkosipulinkynsiä
ruokaöljyä
600-800 g kananfileitä
paketti tofua
1 purkki Tikka Masala -kastiketta
1 chili
1 paprika
2 sipulia
Curry-tahnaa
tuoretta korianteria
Naanleipää

1. Laita riisi kiehumaan ohjeiden mukaisesti.
2. Kaada jugurtti kulhoon ja lorauta sekaan ruokaöljyä. Muserra joukkoon valkosipulia maun mukaan sekä hienoksi raastettu puolikas kurkku. Mausta valko- ja mustapippurilla sekä silppua sekaan tuoretta korianteria. Sekoita huolella ja aseta jääkaappiin
3.  Leikkaa kanasta parin sentin biittejä ja heitä hyvin öljytylle kuumalle pannulle yhdessä sentin kuutioiksi silvotun tofun sekä lohkottujen sipulien kanssa. Lisää pannulle tuoretta chiliä pilkottuna ja koko paprika parin sentin palasina. Mausta musta- ja valkopippurilla sekä suolalla. Lisää loppuvaiheessa Tikka Masala -purkin sisältö sekä Curry-tahna ja anna muhia pienellä lämmöllä kypsäksi aina välillä sekoittaen.

Mätä riisiä keskellä lautasta, päälle kana-tofu-sörsselit ja sivuun reilu kuraus tsatsikia. Nauti Naanleivän kanssa ja vetele naamariin hyvän nolla-IPAn kera.

Kimin luonnehdinta:
”Tässäpä helppo, ruokaisa ja terveellinen päivällinen niin arkeen kuin viikonloppuun. Mausteiden kanssa voi tietenkin aina vetää överit, varsinkin jos on chilin ystävä, jolloin on helppo leikkiä kovista ja odotella seuraavan aamun ring of fireä.
Jos vegepitoisuutta haluaa kasvattaa, jätä kana pois ja tee kaveriksi vielä paputahnaa tai pinaattisörsseliä. Liikaähkyn välttämiseksi Naanleivän voi jättää pois.”

Megan tuomio:
”Intiassa suunnalla on palstan historiassa käväisty useampaan kertaan aiemminkin ja tässäpä ruoka-annos, joka on tuon kolkan makumaailman ytimessä. Kolmikantainen lähestymistapa sopii kaikessa herkullisuudessaan myös härmäläisten suuhun niin arjessa kuin juhlassakin, sillä mausteiden puolesta ollaan hyvin maltillisen eksoottisia. Neilikalla ja Garam Masalalla sitäkin saa tosin helposti lisää.”

Kimin kokatessa soi:
Burzum – koko tuotanto
”En yleensä kuuntele musiikkia ruoanlaiton yhteydessä, mutta Burzumia voi aina kuunnella. Muistuttaapa samalla, ettei ruoka pala pohjaan.”

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti