1.7.2009

H5N1 Con arroz

Deathin Chuck Schuldiner käskytti Zombie Ritualissa juomaan hurmeen maljasta, The Zombin kitaristi Andre Lindgren kehottaa puolestaan maistamaan uunivuoasta. Now you want more!


H5N1 con arroz (kolme annosta)

3 broilerin marinoitua reisikoipea
reilu 3 dl pitkäjyvästä riisiä
3 porkkanaa
½ prk (n. 150 g) maissia
1 kana- tai kasvisliemikuutio
1 dl ruokakermaa
4 dl vettä
chilirouhetta


1. Lorota kraanakuumaa vettä uunivuokaan ja murenna kana- tai kasvisliemikuutio sekaan. Sekoita vähän että kuutio hieman liukenee. Ei haittaa vaikka veteen jää lillumaan vähän isompiakin vonkaleita.
2. Halkaise porkkanat ja suikaloi ne sitten n. 1cm paksuisiksi lohkoiksi. Lisää kimpaleet riisin ja maissin kanssa veteen. Sekoita koko hässäkkää hieman.
3. Asettele broilerin reidet vuoalle mahdollisimman irti toisistaan ja kaada paketin jämämarinadit kanojen päälle.
4. Ripottele vuokaan kauttaaltaan chilirouhetta maun mukaan.
5. Laita vuoka 200 asteiseen uuniin noin tunniksi. Lorota kerma kyytipojaksi puolen tunnin päästä.

Andren oma luonnehdinta:
Resepti on jäänyt mieleen äidin kokkailemana lapsuudesta ja muutamien kämmien ja omien variaatioiden kautta olen päätynyt itse tähän versioon. H5N1 con arroz on todella helppo ja edullinen setti mausta tinkimättä. Parhautta jos ei jaksa keittiössä tuntitolkulla notkua. Koko preppausoperaation suorittaa kymmenessä minuutissa riippuen kokkaajan veitsenkäyttötaidoista.
Aterian kylkeen mahtuu mukavasti salaatti ken vihreää tahtoo. Mahdollisesti ylijäänyt ruoka rokkaa mainiosti sunnuntain krapulagourmeena, jos ei kebabit tai pizzat (muka) innosta. Repii vaan lihan ja käräyttää sen riisin kera pannulla. Bon appétit.”

Megan tuomio:
”Broilerinkoipien riisipeti on vanha keksintö, mutta helppoudessaan lyömätön, ja se sopiikin mainiosti näin kesänalkuun, kun valkoisia broilerinkintun näköisiä alaraajojakin näkyy aina kauppoja myöten. Maissista ja porkkanasta saa riisille mukavaa makeutta ja miksei kaveriksi kelpaisi jopa hunajakin. Mausteita on syytä käyttää runsaalla kädellä sillä niin kana kuin riisikin on sellaisenaan varsin mautonta. Chiliä pelkäävät voivat tyytyä perinteiseen curryyn, mutta kokeilunhaluisempi kokki hakee lisämakua vaikka erilaisista makukermoista.
Ruokailun ajaksi on syytä asetella ruokalappua rintapieleen ja varata myös serviettiä kädenulottuville, sillä koipien syöminen on aina yhtä sottaista puuhaa. Helpoin tapa onkin unohtaa aterimet kokonaan ja järsiä koipea roomalaisittain kädellä kiinni pitämällä.”

ANDREN KOKATESSA SOI:
Napalm Death - Enemy of the Music Business (2000)
”Vihaisena veitsi viipaloi kitkatta.”

Julkaistu Inferno #68/2009

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti